Еспаньол не се даде на Барселона и спря тризъбеца


Еспаньол не се даде на Барселона и спря тризъбеца

1643 0

Барселона не тръгна по най-добрия начин през 2016 г. Каталунците не успяха да отбележат на градския си съперник Еспаньол и завършиха 0:0 с 13-ия в Ла Лига.

Каталунското дерби бе оспорвано и през първото полувреме имаше доста битка по терена. Домакините от Еспаньол играха агресивно срещу далеч по-именития си и класен съперник. Това доведе до покачване на напрежението и до раздаването на 4 жълти картона преди почивката.

Барселона успя да създаде няколко добри ситуации, най-интересната от които бе в 36-ата минута, когато удар на Меси от фаул срещна сглобката на вратата на Пау Лопес.

След почивката шампионите натиснаха своя съперник. В 55-ата минута Луис Суарес нацели гредата, а в 76-ата минута Неймар стреля със странична ножица, но в ръцете на вратаря на домакините.

В последните минути на дербито на Каталуня Еспаньол можеше да поднесе сензацията след опасна контра, но на гостите им се размина.

Барселона излезе сам на върха в класирането с 39 точки, но при победа над Леванте тази вечер Атлетико Мадрид може да ги остави втори.

Еспаньол пък се изкачи до 11-о място със спечелената точка. Домакините отпразнуваха това реми като победа.

Съставите на двата тима:

Еспаньол: Пау Лопес, Алварес, Роко, Гонсалес, Хави Лопес, Диоп, Жордан, Перес, Бурги, Асенсио, Кайседо.

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички