Ел Класико по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА Реал Мадрид - Барселона за Суперкупата на Испания?


Ел Класико по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА Реал Мадрид - Барселона за Суперкупата на Испания?
Снимка: Getty Images

11380 0

След като и Реал Мадрид, и Барселона взеха своите мачове: носителят на Суперкупата на Испания в крайна сметка ще бъде определен така, както трябва да бъде - с финал между победителя за Купата на Краля и шампиона в испанската Ла Лига.

Първо Реал се класира за големия сблъсък, след като отстрани на полуфиналите големия градски съперник Атлетико Мадрид (5:3 след продължения). Барселона пък оформи зрелищно Ел Класико в спор за трофея, след като се справи с Осасуна (2:0).

Въпреки че "кралския клуб" изглежда в по-добра форма в сравнение с каталунците, то шансовете във финала са доста изравнени според специалисти, анализатори и букмейкъри. Не точно така стоят нещата в Ла Лига, където "белия балет" е лидер и има седем точки повече от големия съперник.

Още: Звездите на Реал Мадрид получиха 6-цифрена мотивация за победа над Барселона в Ел Класико

Реал Мадрид вече нанесе първи удар срещу Барселона през сезона

Илкай Гюндоган вкарва на Кепа Арисабалага по време на Барселона - Реал Мадрид

Сериозна роля за аванса има и първото издание на Ел Класико за сезона - в Ла Лига, игран в края на октомври миналата година. Тогава футболистите на Шави играха доста добре, но се отличиха с много пропуски, като в крайна сметка загубиха с 1:2 след обрат.

С ключова заслуга за онзи сблъсък бе познатият герой за Реал през кампанията - Джуд Белингам. Англичанинът се радва на фантастичен дебютен сезон с отбора и неслучайно цената му скочи до 180 милиона евро, колкото е тази на Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе - най-високо оценените футболисти според Transfermarkt.

В 23 двубоя за Реал има 17 попадения и 5 асистенции. Въпреки многото критики и наистина видимия спад в играта му пък Роберт Левандовски е водещият реализатор на Барселона за сезона. Той има 11 попадения в 24 мача във всички турнири.

Още: "Този турнир е нагласен" - двама от Осасуна отправиха тежки обвинения след 1/2-финала срещу Барселона

Къде да гледаме Ел Класико: Реал Мадрид срещу Барселона за ФИНАЛ

Винисиус Жуниор и Феран Торес в единоборство по време на Ел Класико

Както полуфиналите, така и финалът ще се състои в Рияд, Саудитска Арабия - на стадиона на местния гранд Ал Насър. Финалът ще започне в 21:00 часа българско време, а при равенство ще последват продължения и евентуално дузпи. Срещата ще бъде излъчена пряко по "бТВ Екшън", като ще можете да я следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Радост в Барса! Шави потвърди: Педри се завръща за финала на Суперкупата с Реал Мадрид

41-годишен съдия ще ръководи финала между Реал Мадрид и Барселона за Суперкупата на Испания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички