Ел Класико по ТВ: Къде да гледаме Барселона срещу Реал Мадрид - 1/2-финал за Суперкупата на Испания


Ел Класико по ТВ: Къде да гледаме Барселона срещу Реал Мадрид - 1/2-финал за Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images

7946 0

По-малко от две седмици, след като настъпи новата 2022-ра година, футболните привърженици ще станат свидетели на един от най-зрелищните мачове в световен мащаб - Ел Класико. Кръвното съперничество между Реал Мадрид и Барселона започва рано-рано през тази календарна година.

А за това трябва да благодарим на "новия" регламент за Суперкупата на Испания. Въпреки че увеличава мачовете с един и това не се харесва особено на грандовете, които и без това имат пренатоварена програма, Ел Класико тази вечер нямаше да е възможно без този регламент.

Както е известно, вече трета година не участват само шампионът в Ла Лига и носителят на Купата на Краля в директен финал, а към тях се прибавят и загубилият финала за Купата, както и отборът, който е завършил на второ място в първенството - вицешампионът.

Барселона спечели финала за Купата срещу Атлетик Билбао, докато Реал остана втори през сезон 2021/22 след шампиона Атлетико (Мадрид). А жребият отреди да станем свидетели на Ел Класико още на полуфинала - финал преди финала. Така победителят днес ще срещне някой измежду баските и "дюшекчиите".

Още една, дори по-голяма критика на отборите към новия формат е, че той се състои в... Саудитска Арабия. Днес на най-големия стадион в страната (наричан "Перлата") ще излязат именно Барселона и Реал Мадрид, а на същия терен утре Атлетик Билбао и Атлетико (Мадрид).

Разбира се, лидерът във временното класиране на Ла Лига Реал е големият фаворит срещу Барселона, който все още търси своя облик. На всичкото отгоре "кралете" са в серия от 4 поредни победи над този опонент! Да не забравяме обаче, че за каталунците потенциален трофей точно в този момент изглежда безценен и далеч по-важен.

Барселона и Реал Мадрид се изправят един срещу друг в полуфинал за Суперкупата на Испания днес, сряда, 12 януари, от 21:00 часа българско време. Срещата ще бъде излъчена пряко по бТВ Екшън, като ще можете да я следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички