Ектор Купер: Роналдо не заслужава наградата на ФИФА


Ектор Купер: Роналдо не заслужава наградата на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1374 0

Носителят на "Златната топка" за 2016 г. е ясен, но победителят в "Играч на годината" на ФИФА още не е оповестен. Според треньора Ектор Купер наградата не бива да я печели португалската звезда.

Селекционерът на Египет е на мнение, че Играч на годината трябва да стане Лионел Меси, който през изминалата година стана най-добър голмайстор с 51 гола и помогна на Барселона да спечели титлата и купата на страната.

"Меси е мой сънародник и трябваше да избера него, но това не повлия на решението ми. Той е най-добрият играч, който аз видях през миналата година. Говорим за комплексно представяне, той даде всичко от себе си, за да спечели Барса двойна корона. Той направи всичко, за да триумфира Аржентина на Копа Америка, но нямаше късмет", каза Купер, цитиран от Goal.com.

"Роналдо също спечели титли, но с неговите игри не заслужава да бъде футболист на годината. Изпълненията му не са в негова полза, само трофеите му помогнаха да стигне до номинациите. Аз избрах Меси поради няколко причини, не само защото е аржентинец", допълва треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички