Егоистът Роналдо е 12-годишен, който знае само "аз, аз, аз"


Егоистът Роналдо е 12-годишен, който знае само "аз, аз, аз"
Снимка: Guliver/GettyImages

3104 0

Кристиано Роналдо има психика на 12-годишен. Това твърдение идва от устата на неговия бивш съотборник в Манчестър Юнайтед Мадс Тим - име, почти непознато на никого, освен ако не следи и школата на "червените дяволи".

Шотландецът изкара 6 години на "Олд Трафорд", но има само един двубой в кариерата си за английския колос - срещу Макаби като резерва в Шампионска лига. Въпреки това той е написал автобиографична книга за годините си в Юнайтед, като дори пише, че играчите на Манчестър са били роби на Сър Алекс.

Що се отнася до Роналдо, в книгата му пише, че той е абсолютен егоист и няма никакво отношение към колективния аспект на футболната игра.

ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТРЕНЬОРИ ИЗБУХНА: РОНАЛДО НЕ ЗАСЛУЖАВА ЗЛАТНАТА ТОПКА

"Изобщо не му пука за колективната част от играта. Винаги беше "аз, аз, аз!". Днес, след толкова много успехи и години, той продължава да изглежда ядосан, когато някой от неговите съотборници вкарва головете", пише Тим в книгата си "Червен дявол".

"В главата той ми напомня на 12-годишно хлапе. Мисля, че не му пука какво мислят хората за него, което в същото време е една от причините да оцелее в професионалния футбол.

МАРАДОНА: МЕСИ ПРЕВЪЗХОЖДА КРИСТИАНО ТОЧНО С...

Кристиано Роналдо беше пълна противоположност на мен самия. Мразех атмосферата в Манчестър, но той се хранеше от нея. Помня на един тренировъчен мач, когато бях ляво крило, а той дясно в противниковия отбор. Всеки път, когато трябваше да се изправим един срещу друг, ме подминаваше като пътен знак. Никога не съм оставал без сили след тренировка, но след тази... просто останах без дъх", пише още 31-годишният шотландец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички