Един от най-опитните закопа, но най-младият спаси Барселона срещу коварен опонент (ВИДЕО)


Един от най-опитните закопа, но най-младият спаси Барселона срещу коварен опонент (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4953 0

Барселона успя да вземе безкрайно ценна победа над Майорка с минималното 1:0 у дома в мач от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците пропуснаха куп положения, а в герой се превърна младият Ламин Ямал, който вкара единственото попадение в мача и донесе трите точки на каталуцните.

Ламин Ямал се превърна в герой за Барселона

Развой на Барселона - Майорка

Каталунците започнаха много силно срещата и в 21-ата минута след нарушение срещу Рафиня в наказателното поле, Барса получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана опитният Илкай Гюндоган, но пропусна.

В 35-ата минута се стигна до нов шанс пред домакините, но този път под светлината на прожекторите попадна Жоао Феликс, който пропусна от дистанция след много техничен удар.

В 57' се откри и до ситуация, в която Ламин Ямал можеше да отбележи. Младият испанец нанесе удар от дистанция, но топката срещна напречната греда. Все пак, нападателят на каталунците се реабилитира в 73', когато получи пас от Роберт Левандовски и стреля мощно от границата на наказателното поле и вкара за 1:0.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно освен един пропуск на Левадновски в 88', който все пак, не коства нищо на Барса срещу коварния Майорка.

Каталунците вече са втори в класирането в Ла Лига с 61 точки - 2 повече от третия Жирона, който е и с мач по-малко. Майорка пък продължава да е 15-и в таблицата с 27 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички