Двама играчи на Барса номинирани за "Най-добър млад футболист", но фаворитът е друг


Двама играчи на Барса номинирани за "Най-добър млад футболист", но фаворитът е друг
Снимка: Getty Images/Gulliver

1952 0

 

Футболистите на испанския гранд Барселона Карлес Аленя и Муса Ваге попаднаха в списъка с 60-те номинирани играчи за приза "най-добър млад футболист“. Аленя е един от новите членове на първия тим на "каталунците“, докато сенегалецът Ваге е една от новите покупки и ще играе от новия сезон във втория отбор на ,,блаугранас“. Барселона не е свързвана с отличието от много години насам, като единственият носител на наградата е аржентинската звезда на отбора Лионел Меси, който става "Златно момче“ през 2005 година. Една по-късно напусналият в посока Арсенал бивш футболист на клуба Сеск Фабрегас пък печели приза.
Нито един измежду Аленя и Ваге не е сред фаворитите за спечелване на отличието, като основен кандидат е станалият световен шампион с Франция играч на ПСЖ Килиан Мбапе. Младата звезда на ,,петлите“ триумфира в престижните награди и през миналата кампания. Според специалисти, другият фаворит след Мбапе за приза "най-добър млад футболист“ е халфът на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич. Сред останалите кандидати са Джъстин Клуйверт, Албан Лафонт и Патрик Кутроне.
Попадането сред номинираните ще покачи самочувствието на двамата млади футболисти. Карлес Аленя отбеляза 10 гола в 32 мача за втория отбор на Барселона в Сегунда Дивисион, но това не беше достатъчно за да може тимът да запази своя статут в първенството. Сенегалецът Муса Ваге изигра силен сезон с фланелката на КАС Юпен миналия сезон, което му спечели повиквателна за националния отбор на страната на Мондиала в Русия, където защитникът дори успя да вкара гол на Япония при равенството 2:2. Ваге ще играе във втория отбор на Барселона, където се надява да направи добро впечатление и да стигне до титулярно място в първия състав на ,,каталунците“.

Футболистите на испанския гранд Барселона Карлес Аленя и Муса Ваге попаднаха в списъка с 60-те номинирани играчи за приза "най-добър млад футболист“. Аленя е един от новите членове на първия тим на "каталунците“, докато сенегалецът Ваге е една от новите покупки и ще играе от новия сезон във втория отбор на ,,блаугранас“.

Барселона не е свързвана с отличието от много години насам, като единственият носител на наградата е аржентинската звезда на отбора Лионел Меси, който става "Златно момче“ през 2005 година. Една по-късно напусналият в посока Арсенал бивш футболист на клуба Сеск Фабрегас пък печели приза.

Нито един измежду Аленя и Ваге не е сред фаворитите за спечелване на отличието, като основен кандидат е станалият световен шампион с Франция играч на ПСЖ Килиан Мбапе. Младата звезда на ,,петлите“ триумфира в престижните награди и през миналата кампания.

Според специалисти, другият фаворит след Мбапе за приза "най-добър млад футболист“ е халфът на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич. Сред останалите кандидати са Джъстин Клуйверт, Албан Лафонт и Патрик Кутроне.

Попадането сред номинираните ще покачи самочувствието на двамата млади футболисти. Карлес Аленя отбеляза 10 гола в 32 мача за втория отбор на Барселона в Сегунда Дивисион, но това не беше достатъчно за да може тимът да запази своя статут в първенството.

Сенегалецът Муса Ваге изигра силен сезон с фланелката на КАС Юпен миналия сезон, което му спечели повиквателна за националния отбор на страната на Мондиала в Русия, където защитникът дори успя да вкара гол на Япония при равенството 2:2.

Ваге ще играе във втория отбор на Барселона, където се надява да направи добро впечатление и да стигне до титулярно място в първия състав на ,,каталунците“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички