Два гола на Роналдо разделиха слабия Реал Мадрид и Спортинг Хихон


Два гола на Роналдо разделиха слабия Реал Мадрид и Спортинг Хихон
Снимка: Guliver/GettyImages

1357 0

Реал Мадрид ще излезе на "Камп Ноу" за "Ел Класико" като лидер в Примера дивисион, след като "белия балет" едва-едва стигна до успех над слабака Спортинг Хихон с 2:1 на "Сантяго Бернабеу".

Героят на деня беше Кристиано Роналдо, който продължи головата си серия в шампионата и реализира и двата гола за "кралете" в иначе трудния домакински двубой.

Реал тръгна ударно в срещата, след като в 5' Васкес беше фаулиран в наказателното поле. Роналдо реализира от бялата точка и даде аванс на своите. В 18' Начо центрира отлично в наказателното поле към Роналдо, който с глава удвои аванса на "белите".

В 35' обаче защитата сбърка фатално, след като остави Кармона непокрит в пеналтерията и чилиецът реализира красив гол за 2:1. През второто полувреме Реал Мадрид изглеждаше много слабо, като не генерираше много положения, а малкото, които бяха налични, бяха пропилени от Бензема и Роналдо.

Така се стигна до 78', в която гостите си спечелиха дузпа. За щастие на домакините  Коп прати топката в аут, а с това и Реал Мадрид спечели срещата. Така преди гостуването на Барселона срещу Реал Сосиедад Реал е лидер с актив от 33 точки - 7 пред каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички