Дузпа в 94 минута измъкна Барса в дерби


Дузпа в 94 минута измъкна Барса в дерби
Снимка: Guliver/Getty Images

747 0

Гол от дузпа на Лионел Меси в 94-ата минута донесе драматично успеха с 3:2 на Барселона в един от най-напрегнатите и нервни мачове от Примера дивисион на "Местая" срещу Валенсия.

Андрес Иниеста получи жестока контузия в 13-ата минута след грубо нарушение на Енцо Перес, а Марио Суарес пък влезе също толкова неспортсменски в краката на вече бившия си съотборник Андре Гомеш - изненадващо обаче съдията не изгони никого от двамата.

ГРОЗНО ВЛИЗАНЕ КОНТУЗИ ИНИЕСТА ЗА ДЪЛГО

Лео Меси с красив шут от границата на наказателното поле в 22-ата минута, но домакините с право протестираха, защото Луис Суарес бе в засада и пречеше на вратаря Диего Алвес да види топката, като дори подскочи, за да се оплете тя в мрежата - 0:1.

Само в рамките на 4 минути след почивката Валенсия осъществи страхотен обрат - първо кадърът на "Ла Масия" Мунир ел Хадади се разписа с мощен шут в 52-ата минута за 1:1, а в 56-ата Родриго разпечата Марк-Андре тер Щеген за 2:1.

Луис Суарес, който през първото полувреме два пъти изпусна стопроцентови положения, изравни в 62-ата с диагонален шут, а Луис Нани не можа по-късно от чиста позиция да върне аванса на "прилепите".

В 94-ата минута Суарес бе повален безкомпромисно в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която Лионел Меси реализира - 2:3 срещу майстора и рекордьор по спасени 11-метрови наказателни удари Диего Алвес.

Барселона е с 19 точки от 9 мача и временно поне е на върха, но Атлетико и Реал Мадрид имат 19 и мач по-малко, а Севиля е 4-ти с 16. Валенсия е с 9 на 15-та позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички