Драматичната Ла Лига: Какво се случва с Реал и шампион ли е вече Барселона?


Драматичната Ла Лига: Какво се случва с Реал и шампион ли е вече Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1596 0

Макар мнозина да твърдят, че най-доброто футболно първенство е Висшата английска лига, испанската Ла Лига постоянно се опитва да припише това звание на себе си. Особено този сезон - доста е интересен, неочакван, поне що се отнася за 3-4 отбора.

От днес могат да се направят няколко интересни извода, които показват колко вълнуваща е Ла Лига този сезон. Какво става с:

РЕАЛ МАДРИД, миналогодишен шампион на страната.

Онзи ден "белите" паднаха от новака Хирона с 1:2 и преживяват една от най-големите си кризи в последните години. След първите 10 кръга в първенството, мадридският гранд събра само 20 точки и вече изостава с 8 на лидера Барселона. За последно Реал започна така лошо сезона през 2012/13, когато треньор на тима бе Жозе Моуриньо, информира "Marca".

Тогава "Кралският клуб" за същия период имаше 20 точки в актива си, а в края завърши на второ място, като финишира на 15 точки зад Барселона на Тито Виланова.

БАРСЕЛОНА, която през миналия сезон с мъка успя да спечели един трофей за годината, напусната бе от една от звездите си - Неймар, не осъществи големите си трансферни планове.

В последния кръг на първенството каталунците победиха Атлетик (Билбао) с 2:0 като гост и с 9 победи, 1 равенство и голова разлика +25 счупиха рекорда за най-силен старт в цялата история на Ла Лига.

Още 4 пъти Барса и Реал са тръгвали с такъв актив след 10 кръга, но пък са били с по-лоши показатели при вкарани и допуснати попадения, отбелязва "Тема Спорт".

ВАЛЕНСИЯ, миналата година страдаше много и финишира на 12-о място.

Днес "прилепите" са с повече точки от шампиона Реал - 24 пункта в 10 кръга. Те записаха 7 победи и 3 равенства. Отборът е на второ място в Ла Лига, на 4 точки зад Барселона и на 4 пред Реал и Атлетико (Мадрид).

Валенсия записа най-добрия старт в историята си. Досега максималният им резултат за 10 кръга беше 23 точки, което се случи през сезон 2014/15 (завърши четвърти), сезон 2008/2009 (шесто място) и сезон 2003/04 (победа в първенството и за Купата на страната).

Също така отборът, воден от Марселиньо, спечели 6 поредни мача, повтаряйки клубния си рекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички