Драма и 16 дузпи пратиха Атлетико на четвъртфинал в Шампионска лига


Драма и 16 дузпи пратиха Атлетико на четвъртфинал в Шампионска лига

1981 0

Испанският колос Атлетико (Мадрид) се промъкна през иглени уши към 1/4-финалите в Шампионска лига, след като "дюшекчиите" трябваше да минат през рулетката на дузпите, за да отстранят ПСВ.

След като преди 2 седмици на "Филипс Арена" двубоят между двата тима завърши 0:0, на "Висенте Калдерон" столичани пропуснаха куп положения и след 120 минути и 0:0 между двата отбора се стигна до дузпи.

Фаталната се оказа №15, която изпълни резервата на гостите Лусиано Нарсинг. Той стреля в гредата, а след това Хуанфран беше точен за 8:7 в полза на своя тим.

Атлетико (Мадрид) имаше тотален превес през всичките 90 минути на терена, като единствено през първото полувреме Ян Облак трябваше да отразява удар на Люк Де Йонг. През останалото време "дюшекчиите" направиха куп пропуски, а сериозна роля за равенството в редовното време имаше Зуут.

През първите 45 минути той отрази два страхотни удара на Антоан Грийзман, докато през втората част на терена се появи Фернандо Торес, който на два пъти сериозно затрудни вратаря. Той обаче беше безпогрешен, а в заключителните минути извади топовен удар на испанеца, изстрелян от 7 метра, макари от малък ъгъл.

Така, благодарение на вратаря на ПСВ и купищата пропуски пред неговата врата се стигна до две продължения от по 15 минути. Испанският гранд притисна своя съперник, но играеше припряно заради сериозната опасност, която представляваше холандския тим на контраатака.

Все пак Ателтико имаше две добри положения, но Габи от пряк свободен удар стреля в аут, а Гризман не успя да преодолее Зууд след страхотен пробив на Саул по аутлинията отдясно на нападението. И двете бяха през първите 15 минути, докато ПСВ пропусна да реши всичко 2 минути преди края на второто.

При контраатака играчите на Филип Куку имаха два страхотни шанса да нанесат категоричен удар, но футболистите в синьо така и не се престрашиха да стрелят, а със задачата се нагърби Пропер, но от 20 метра разстояние. Топката премина на метър встрани, а малко по-късно беше свирен край на двубоя - дузпи.

Жребият отреди играчите първи, като Ван Хинкел стреля пръв. Облак отгатна посоката и успя да играе с топката, но тя все пак влезе в мрежата. Гризман, Гуардадо, Габи, Пропер, Коке, Брума бяха безпогрешни, а Зуут едва не хвана 4-ата дузпа за Атлетико. Той хвана ъгъла и отрази удара на Саул, но той я прати в собствената си врата. Последва точен изстрел на Морено, а след това Торес би най-категоричната дузпа - 5:5.

Първият пропуск дойде при 8-ата дузпа, като резервата Лусиано Нарсинг, който влезе 2 минути преди края на мястото на капитана Люк де Йонг, стреля в горната греда - шанс за Атлетико. Хуанфран беше безпогрешен и прати своите на четвъртфинал - 8:7 за Атлетико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички