Дори без Меси Барселона разкова Елче, но следва Атлетико


Дори без Меси Барселона разкова Елче, но следва Атлетико

2097 0

Барселона се класира безпроблемно за четвъртфиналите за Купата на Краля, след като стигна до победа с 4:0 над Елче като гост в мач-реванш от турнира.

В първата среща финалистът от миналогодишното издание стигна до 5:0 и така с общ резултат 9:0 се превърна в един от двата основни фаворита с Купата.

Другият е Атлетико, който направи драматично 2:2 срещу Реал в другата среща и с общ резултат 4:2 се класира напред. Освен това двата тима ще се срещнат още на четвъртфиналите.

Старши-треньорът Луис Енрике заложи на много промени в сравнение с първия двубой, след като Барселона вече си беше осигурила класирането. Меси, Суарес и Неймар изобщо не бяха включени в групата за мача, а освен тях Иниеста, Шави и много други основни футболисти не записаха участие.

Въпреки това през първото полувреме "блаугранас" си осигуриха успех и във втория двубой, повеждайки с 0:3. 

След натиск на гостите в 20' се стигна до пряк свободен удар, който беше перфектно изпълнен от Жереми Матийо - 0:1.

Това беше и първото попадение на френския бранител с екипа на Барса, който в началото на сезона беше титуляр, но постепенно загуби доверието на Енрике.

Иначе 20 минути по-късно поредната добра комбинация в състава на Барселона позволи на Серхи Роберто да стреля от границата на наказателното поле - 0:2.

До края на полувремето се стигна и до дузпа, която беше реализирана безпроблемно от Педро, който е голмайстор на тима за Купата на Краля.

През втората част и Елче имаше своите положения, но не успя да ги реализира, а в 92' резервата Адриано оформи крайното 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички