Дербито на върха в Испания остана без победител, съдийска грешка ощети Барса


Дербито на върха в Испания остана без победител, съдийска грешка ощети Барса
Снимка: Getty Images/Gulliver

3860 0

Барселона и Валенсия завършиха 1:1 в дербито на кръга в Примера Дивисион. Така разликата от четири точки между двата тима се запази, но пък с това реми авансът им пред Атлетико и Реал от столицата Мадрид бе съкратен.

Родриго откри за домакините в 60', а в 82 Жорди Алба вкара изравнителния гол. Срещата обаче е белязана от голям съдийски гаф, като през първата част не зачетох редовен гол на Барселона.

Още в 4' Паулиньо опита да изненада стража на домакините с далечен изстрел, но той внимаваше и изби топката. В 7' Родриго опита с удар от границата на наказателното поле, но далеч от целта. 3 минути след това положение, отново вратарят на Валенсия  Нето трябваше да се намеси, за да избие удар на Ракитич. 

По-опасни голови възможности липсваха, докато в 30' Меси шутира от ръба на наказателното поле. Нето първо улови топката, но след я изпусна и тя мина голлинията. Това обаче остана незабелязано от съдиите и не зачетоха попадението. 

Домакините веднага организираха контраатака, но като по чудо Дзадза не вкара и мина встрани на дясната греда. В 33' Меси изпълни свободен удар, но стражът на Валенсия улови. 

3 минути преди края на полувремето Нето спаси с крак удар отблизо на Луис Суарес, а веднага след това защитник блокира опита за изстрел на Меси.

И двата отбора започнаха атакуващо втората част, като в 51' Дзадза на скорост пробва удар по диагонал, но мина много близо до вратата. В 54' защитник на домакините блокира много опасен удар на Меси. 

В 60' Валенсия откри резултата чрез Родриго, който с удар по земята от непосредствена близост остави безпомощен стража на каталунците. В 82' Жорди Алба върна Барселона в мача, след като овладя страхотен пас от Меси, освободи се в наказателното поле и стреля за 1:1.

 

Преди срещата

Барса е само на 4 точки пред Валенсия в класирането, но треньорът на домакините ще трябва да изгледа двубоя от трибуните заради това, че беше изгонен по време на победата с 2:0 над Еспаньол в предишния кръг. Марселино Гарсия Торал обаче има изключително лоша статистика срещу Барселона. В кариерата си няма победа срещу каталунския тим.

За домакините се завръщат Симоне Дзадза, Карлос Солер и Гонсало Гуедеш, които не играха срещу Есланьол. Хейсон Мурийо и Хави Хименес обаче продължават да бъдат извън строя.

Жерард Пике няма да играе за Барса заради наказание, докато заради травми срещата пропускат Сержи Роберто, Андре Гомеш, Рафиня и Хавиер Масчерано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички