Дербито на Мадрид остана без победител, Барселона дръпна с 10 точки на върха


Дербито на Мадрид остана без победител, Барселона дръпна с 10 точки на върха
Снимка: Getty Images/Gulliver

3040 0

Атлетико и Реал не излъчиха победител в дербито на Мадрид, завършвайки 0:0. Равенството е в полза на лидера Барселона, който увеличи до 10 точки преднината си пред двата тима от испанската столица.

Като цяло в срещата имаше повече нерви и доста дискусионни решения, като Реал два пъти имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени. Капитанът на Реал Серхио Рамос бе заменен принудително през втората част, след като през първата Ернандес го ритна и разкървави носа му.  

Първата добра възможност бе за домакините още в 4'. Анхелито Кореа се възползва от грешка е защитата на Реал и изскочи сам срещу Кико Касийя. Ударът му обаче бе неточен и премина встрани от лявата греда. В 12' Роналдо получи отляво, продължи към Иско, но центрирането му на намери никой.

Постепенно, както подобава на дерби, страстите се увеличиха и в 18' Хуанфран ритна топката към Бензема и двата тима веднага скочиха един на друг. Това доведе до накъсване на играта на няколко пъти. В 23' Кореа отново имаше шасн, но след корнер не успя да насочи правилно топката с глава.

В рамките на 3 минути Реал отвърна и имаше две много опасни ситуации. В 32' Тони Кроос навлезе мощно през центъра, направи двойно подаване с Роналдо, но след като остана сам срещу Облак направи разочароващ удар. 3 минути по късно, Серхио Рамос намери топката с глава много добре, но мина встрани от вратата. След това обаче се разигра доста неприятна ситуация, Ернандес ритна защитника и разкървави носа му.

Възпитаниците на Зидан започнаха много увелено и амбицирано второто полувреме, но без да създадат опасни положения. Рамос бе заменен от Начо заради контузията, която получи през първата част. Като цяло преобладаваха центрирания, които обаче не водеха до нищо пред двете врати. 

В 58' Реал отново поиска дузпа, след претенциите за нарушението срещу Рамос през първото. Марсело центрира, Хуанфран вдигна ръката си, но топката първо се удари в неговия хълбок и съдията не счета за необходимо да отсъди дузпа.

В 79' Гамейро се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. "Белия балет" продължи да държи повече топката, но без ясна представа как точно да затрудни Облак. 2 минути преди края Роналдо можеше да се превърне в герой, но шпагат в последния момент на Годин предотврати опасността.

Преди мача

От началото на сезона в Примера представянето на двата тима е сходно, като имат по 23 точки, заемайки трета и четвърта позиция в класирането.

Домакините са в оптимален състав и Диего Симеоне ще може да разчита на всички налични футболисти. Ситуацията в Реал обаче далеч не е такава. Аут са стражът Кейлор Навас, както и все по-често контузения Гарет Бейл. И двамата са в лазарета и се очаква да пропуснат днешната среща. Голямата звезда на Реал - Кристиано Роналдо все още не се е "отпушил" в първенството и има едва един гол. Със сигурност в дербито ще иска да отговори на всички критици, но дали ще го направи с попадение предстои да разберем.

Състави:

Атлетико Мадрид: Облак, Лукас, Савич, Годин, Хуанфран, Нигес, Томас, Габи, Коке, Гризман, Кореа

Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Бензема, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички