Дембеле спаси Барселона срещу 10 от Валядолид и ги доближи на точка зад Атлетико в Ла Лига


Дембеле спаси Барселона срещу 10 от Валядолид и ги доближи на точка зад Атлетико в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4145 0

Испанският колос Барселона постигна много трудна победа над Валядолид с минималното 1:0 като домакин в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. Каталунците стигнаха до успеха на "Камп Ноу" с гол на Усман Дембеле в 90-ата минута, а за това "помогнаха" и гостите от Валядолид, които играха в намален състав в последните десетина минути от срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само девет минути игра гостите бяха напът да шокират именития си съперник. Центриране от фланга достигна до Кенан Кодро, който с удар с глава от точката на дузпата уцели напречната греда. В следващите минути Барселона диктуваше събитията на терена, но трудно се добираше до голови ситуации.

Едва в 41' Лионел Меси можеше да открие резултата, но негов опасен удар бе блокиран от противников играч. В продължението на първата част пък топката се озова в краката на Педри, който не се поколеба и веднага нанесе удар към вратата на Валядолид, но Масип успя да се намеси и да отклони топката в гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 59' Усман Дембеле имаше страхотен шанс да открие резултата, но ударът му се оказа твърде лесна плячка за вратаря Масип. Секунди по-късно и Антоан Гризман можеше да се разпише за Барселона, но негов удар профуча встрани от целта. 

В 63-ата минута Валядолид претендираше за дузпа след съмнения за игра с ръка на Жорди Алба в наказателното поле, но след проверката на ВАР бе установено, че няма основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

В 79-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Оскар Плано получи директен червен картон за нарушение срещу противник. В 90' Барселона все пак се добра до победен гол. След центриране от десния фланг футболист на "блаугранас" отклони топката с глава към далечната греда, където Усман Дембеле успя да нанесе хубав удар в близкия ъгъл и да вкара - 1:0!

С победата Барселона се доближи на само една точка зад лидера Атлетико Мадрид, който през уикенда загуби своя мач. "Дюшекчиите" са с 66 точки, докато каталунците имат 65. Реал Мадрид е на трета позиция с 63 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона има отлична възможност да се доближи на само една точка от лидера в Испания Атлетико Мадрид, който през уикенда допусна поражение от Севиля. Ако каталунците победят Валядолид в днешния си мач, то те ще изпреварят Реал Мадрид за второто място и ще имат 65 точки - с една по-малко от водача Атлети.

Валядолид обаче се бори за своето оцеляване, тъй като се намира на 16-о място с 27 точки - на три над зоната на изпадащите. Това означава, че гостите ще дадат всичко от себе си, за да не си тръгнат с празни ръце от "Камп Ноу". Проблемът за Валядолид е, че имат страшно много отсъстващи футболисти - общо 10.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Мингеса, Дест, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

Валядолид: Масип, Оласа, Санчес, Гонсалес, Янко, Мартинес, Плано, Алкарас, Меса, Кодро, Гуардиола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички