Дел Боске: Английският национален отбор е загубил идентичността си


Дел Боске: Английският национален отбор е загубил идентичността си

928 0

Националният селекционер на испания Висенте дел Боске изрази мнението си за ситуацията в английския футбол и в частност за националния отбор.

„Английският футбол вече не съществува. Вече го няма автентичния английския стил”. Така отговори наставникът на запитване пред Guardian кое е първото нещо, което му хрумва, когато чуе "английски футбол".

Според него една от причините за това е миксът от различни стилове и големият брой чуждестранни футболисти, които играят във Висшата лига.

„Английският футбол вече не съществува. Почти е невъзможно вече да говорим за английски футбол и английски стил. Може и да има все още особености, които да го отличават, но когато отборите излязат на терена, е трудно да се каже откъде точно са те. Чистотата на английския стил е изгубена”, смята испанският специалист.

По думите на Дел Боске националният отбор е загуби идентичността си. "Мисля, че вече няма никаква разлика с останалите отбори в Европа. Може и да пропускам нещо, но Англия почти по нищо не се различава от тимовете на континента”, добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички