"Daily Mail" потресе феновете: Барселона продава Меси и Неймар?


"Daily Mail" потресе феновете: Барселона продава Меси и Неймар?

2219 0

Ужасна новина за феновете на Барселона съобщи английското издание "Daily Mail". Според него, финансовата ситуация в клуба може да доведе до разглеждане на възможността за продажбата на две от най-големите им звезди - Лионел Меси и Неймар.

Както пише в статията си британският журналист Пит Дженсън, Меси и Неймар може да се окажат в по-стабилните финансово клубове от Манчестър - Юнайтед и Сити.

Проблемите на Барселона са в огромните заплати. За възнагражденията на играчи, треньори и персонал отиват 73% от доходите на клуба, което превишава цифрите, предписани в клубната стратегия. Ако Барселона продаде водещите си играчи, които са сред тримата финалисти за "Златната топка", това ще им помогне да облекчат разходите си за заплати. Бразилецът и аржентинецът прибират най-високите възнаграждения, а освен това продажбата им ще донесе сериозни средства в касата на каталунците.

Съобщава се още, че Барселона са похарчили много за големите бонуси на футболистите за постигнатите от тях резултати, по-специално за спечелването на Шампионска лига. Ако отборът спечели турнира и този сезон, клубът ще се бръкне още веднъж дълбоко, за да премира футболистите си.

Президентът на лидера в Примера дивисион Хосеп Мария Бартомеу заяви, че клубът няма намерение да продава лидерите си. Но гаранция за това на 100% няма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички