Цифрите говорят: Роналдо е пенсионира в Мадрид, и то като най-богатия футболист


Цифрите говорят: Роналдо е пенсионира в Мадрид, и то като най-богатия футболист
Снимка: Guliver/GettyImages

2199 0

Кристиано Роналдо подписа нов договор с Реал Мадрид, който ще го задържи на "Сантяго Бернабеу" до лятото на 2021 година. Така той може да се превърне в първия играч, който отбелязва над 500 гола в историята на клуба, но това по никакъв начин няма да излезе "евтино" на ръководството на тима.

Според Telegraph, португалският ас е подписал рекорден в историята на световния футбол контракт от финансова гледна точка. Споразумението отново го прави най-скъпоплатения играч на клуба, а и в цял свят.

Общата стойност на договора на Роналдо с Реал Мадрид е 364 милиона долара, които той ще прибере в следващите 5 години. Към тази сума не се броят бонуси за титли и голове, а седмичната му заплата ще е в размер на 710 хиляди долара седмично, с което изпреварва Гарет Бейл. Както е известно, уелският ас подписа срещу 580 хиляди седмично само преди няколко дни.

През 2021 година Роналдо ще е на 36 години, но по време на пресконференцията в понеделник той заяви, че това със сигурност не е последният му договор в кариерата. Целта на португалеца е да спре с футбола, носейки фланелката на "белия балет".

За седемте години, в които е в Реал, Кристиано спечели всички възможни турнири на клубно равнище, а огромната му класа му помогна да спечели и Евро 2016. Поради тази причина той остава и фаворит за "Златната топка" за 2016 година, въпреки че през настоящия сезон се представя далеч под своите възможности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички