Чудовищна издънка на Реал! Шампионите изхвърчаха от турнира за Купата на Краля


Чудовищна издънка на Реал! Шампионите изхвърчаха от турнира за Купата на Краля
Снимка: Guliver/GettyImages

1616 0

Реал Мадрид официално удари дъното. За трети път в рамките на 4 мача "белия балет" допусна поражение на "Сантиаго Бернабеу", като този път поражението означава край на надеждата за спечелване на Купата на Краля. Испанският шампион загуби с 1:2 от Леганес у дома и след общ резултат 2:2 изхвърча от турнира заради повечето голове на чужд терен от страна на съперника.

Леганес напълно заслужи победата, след като през първото полувреме гостите удариха греда, а в 32' Ерасо вкара брилянтен гол от близо 30 метра. В началото на второто полувреме Бензема успя да изравни и се очакваше домакините да се отпушат, но вместо това загубиха.

В 55' поредната грешка в защита доведе до гол след центриране от корнер на Габриел - 1:2. До края на мача "белия балет" успя да стигне до едва две положения, които бяха спасени от вратаря и по този начин Реал Мадрид изхвърча от турнира.

Това е черешката на тортата в слабия сезон на испанския първенец. След като отборът отпадна от битката за титлата и трябва да се притеснява за мястото си в топ 4, Купата на Краля изглеждаше като единственият шанс за трофей през сезона. Реал обаче отпадна още на четвъртфиналите за втора поредна година, а постът на Зинедин Зидан не изглежда изобщо сигурен.

Реал Мадрид излезе без Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Лука Модрич, Тони Кроос, Каземиро и още няколко титуляри, но налагаше темпо в самото начало. По-опасните положения обаче бяха за Леганес, а още в 8' Бовю стреля в гредата от пряк свободен удар.

Иско, Бензема и Асенсио имаха нелоши шансове за гол, но играта на Реал като цяло не вървеше плавно, а реалните голови ситуации липсваха. На всичкото отгоре в 32' дойде и фатална грешка в защита на "белия балет".

Ашраф даде много спорен пас за Начо, който от своя страна не направи нищо с топката, подарявайки я на Ерасо. Халфът беше останал сам срещу вратаря, но въпреки това реши да стреля от 23-4 метра. Той прати истински снаряд, който влетя в горния десен ъгъл на вратата на Кико Касия - 0:1.

До края на полувремето единствената опасност, създадена от "белия балет", беше центриране на Иско към Бензема, който се размина на сантиметри от това да засече във вратата - 0:1 до почивката.

Началото на второто полувреме беше идеално за Реал Мадрид. Още в 46' резултатът беше изравнен, след като Бензема беше изведен в наказателното поле и с перфектен завършващ удар той даде доброто начало за Реал и всички на "Бернабеу" се надяваха това отпуши отбора.

В 55' обаче Ерасо центрира от корнер, Габриел беше изпуснат от Ернандес и с глава засече неспасяемо във вратата - 1:2 за Леганес в дома на европейския клубен шампион. Зинедин Зидан се опита да промени развоя на мача, пускайки Модрич, Карвахал и 15 минути преди края Майорал на мястото на Иско, но Реал продължаваше да има много сериозни затруднения в осъществяването на остри атаки.

В 81' дойде първата опасна атака за Реал Мадрид, която можеше да завърши с гол. Васкес беше изведен по дясното крило, нахлу към наказателното поле и подаде за Бензема, който от чиста позиция стреля право във вратаря - фрапантен пропуск на Бензема. В 85' пък Серхио Рамос засече отлично центриране на Васкес, но вратарят отново спаси - 5 минути на надеждата за Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички