Числата на Роналд Куман по време на 14-месечния му период начело на Барселона


Числата на Роналд Куман по време на 14-месечния му период начело на Барселона
Снимка: Getty Images

1778 0

Футболна Европа осъмна с новината за уволнението на Роналд Куман от Барселона. Късно снощи каталунците допуснаха нова загуба в Ла Лига, този път от Райо Валекано, а Жоан Лапорта не се забави с решението си и часове по-късно стана ясно, че каталунците ще имат нов старши треньор...

Медиите в Испания вече съобщиха, че Барса води преговори с легендата си Шави, който да наследи овакантения пост, а в очакване на официалното потвърждение, SportLive.bg реши да Ви покаже ЧИСЛАТА на Роналд Куман, които той записа по време на 14-месечния си период като старши треньор на "блаугранас":

*Нидерландецът застана начело на Барселона на 19 август 2020 година. Това беше моментът, когато Луис Суарес пое в посока Атлетико Мадрид, а Лионел Меси бе твърдо решен да напусне клуба. 

Роналд Куман бе начело на тима за период от 67 мача във всички турнири:

- 39 победи

- 12 равенства

- 16 загуби

*Единственият трофей, който той завоюва, бе Копа дел Рей

През сезон 2020/21 в Ла Лига Барселона не успя да се пребори с Атлети и Реал Мадрид за титлата и завърши на трето място. В Шампионската лига каталунците отпаднаха от ПСЖ на 1/8-финал с общ резултат 2:5 (1:4 в Испания и 1:1 във Франция).

През сезон 2021/22 Барса изигра 3 мача в груповата фаза на Шампионска лига и загуби два от тях - 0:3 от Байерн Мюнхен и 0:3 от Бенфика. Единствената победа бе срещу тима на Динамо Киев (1:0). Във вътрешното първенство Роналд Куман постигна едва четири победи в 10 мача и в момента отборът е на девето място, изоставайки на 6 точки от лидера Реал Мадрид.

ЛЮБОПИТНО - в цялата си треньорска кариера (АЗ Алкмаар, Фейенорд, Саутхемптън, Евертън, Нидерландия, Барселона) бившият защитник има 355 мача, от които е спечелил 183 - 51.55% успеваемост!!! За сравнение - Карло Анчелоти е с 61.23% победи, а Чоло Симеоне - с 59.29%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички