Броени часове делят Суарес от Барселона


Броени часове делят Суарес от Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

10800 0

Луис Суарес е само на броени часове от официално преминаване в Барселона. Според Goal.com, в сряда вечер Ливърпул и каталунците са си стиснали ръцете и сумата по мегасделката ще бъде 88 млн. евро.

Преговорите за точната сума се водеха цяла седмица, а авторитетното издание очаква двата клуба да потвърдят официално трансфера в следващите 24 часа.

Барселона ще вземе уругвайската звезда със спорна репутация като плати 88 млн. евро кеш. Всъщност така „блаугранас” плащат освобождаващата клауза в новия договор на Суарес, който бе подписан в края на миналата година.

Остава неясно какво ще прави Суарес докато изтече неговото наказание за ухапването на Джордо Киелини в мача срещу Италия на световното. Нападателят трябва да изтърпи 4-месечна санкция да не се занимава с футбол по никакъв начин. Този период изтича точно на 26 октомври, а според текста на санкцията дотогава той дори няма право да тренира с клубния си отбор, нито дори да стъпва на футболен стадион.

Барселона пък ще осигури почти половината пари за трансфера от продажбата на Алексис Санчес в Арсенал. Чилиецът ще донесе 40 млн. евро в касата на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички