Брилянтна солова акция раздели Атлетико и Байерн на "Висенте Калдерон"


Брилянтна солова акция раздели Атлетико и Байерн на "Висенте Калдерон"
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1971 0

Атлетико (Мадрид) направи важна крачка към финала в Шампионска лига, след като стигна до ценна победа с 1:0 над Байерн (Мюнхен) на "Висенте Калдерон" в първи двубой от полуфиналния сблъсък между двата тима.

Единственото попадение в мача падна в 11', когато след брилянтна солова акция Саул Нигес вкара страхотен гол и раздели двата отбора преди реванша на "Алианц Арена" във вторник идната седмица. 

През второто полувреме двата отбора уцелиха по веднъж гредата, а Байерн показа, че може да затрудни сериозно Атлетико, но пропусна 3 добри положения и не съумя да отбележи ценен гол като гост на своя съперник.

Реваншът е на 3-и май в Германия на "Алианц Арена".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало Пептим натисна, но както обикновено Атлетико се окопа в собствената си половина и дебнеше много внимателно за възможност да контраатакува.

В 11' при една от редките си атаки Нигес получи топката в половината на Байерн, навърза 5-6 играчи в тъмни екипи и с фантастичен удар преодоля и съпротивата на Мануел Нойер - 1:0 за испанския гранд.

След гола двубоят продължи да се развива в същото темпо. Байерн натискаше хаотично и не създаваше никакви положения, с изключение на два удара отдалеч на Коста и Тиаго. Атлетико пък търсеше гол на контраатака и такъв можеше да влезе към края на полувремето.

Коке беше изведен в наказателното поле и можеше да реализира, но Мартинес съумя с глава да прати топката в корнер, предотвратявайки гол във вратата на Мануел Нойер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Баварците изиграха силни 25 начални минути на втората част. Първо в 52' от 35 метра Алба блесна с топовен изстрел, който срещна гредата на вратата, пазена от Ян Облак. Само няколко минути по-късно при корнер Мартинес стреля много опасно, но словенският страж успя да парира неговият удар.

Малко по-късно и Левандовски имаше шанс да изравни резултата, но Облак отново се намеси добре. След тези няколко инфарктни моменти, защитата на Атлетико отново заигра на пълни обороти и до самия край на двубоя положенията за Байерн липсваха.

Фернандо Торес пък пропусна да реализира за 2:0 20-ина минути преди края. Той получи добра топка в пеналта, успя да финтира защитник и стреля добре, но топката срещна гредата. Тя попадна в краката на Коке, който я нагласи на силния си десен крак, но Нойер успя да хване изстрела му.

В добавеното време на срещата Байерн имаше два шанса да изравни. Първо Мехди Бенатия получи отлично центриране в пеналта и с глава стреля, но ударът му беше слаб и Облак спаси. Второто положение се откри пред Видал, който от границата на наказателното поле имаше шанс да реализира. Той обаче прати топката неочаквано слабо и Облак отново нямаше проблеми - 1:0 за Атлетико.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Савич, Хименес, Филипе Луис, Фернандес, Габи, Коке, Нигес, Торес, Грийзман

БАЙЕРН: Нойер, Алаба, Бернат, Лам, Мартинес, Видал, Коста, Коман, Алонсо, Алкантара, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаквайте подробности!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички