Брилянтен Иско остави Реал Мадрид на пол-позишън за атака на титлата (ВИДЕО)


Брилянтен Иско остави Реал Мадрид на пол-позишън за атака на титлата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2096 0

Реал Мадрид направи поредния си обрат през настоящия сезон. Само няколко дни след като обърна Байерн Мюнхен в Шампионска лига, сега възпитаниците на Зинедин Зидан стигнаха до драматично 3:2 като гост на Спортинг Хихон.

Френският специалист смени почти всичките си титуляри, оставяйки единствено Серхио Рамос и Начо сред 11-те. Стартов номер получи дори Фабио Коентрао, а Хамес и Иско заедно трябваше да градят атаките на своя тим.

Мачът почна зле за гостите, които в 14' бяха изненадани от Коп. Той беше изведен зад гърба на защитата и вкара с лекота за 1:0.

Иско обаче с феноменална солова акция успя да възстанови равенството само 4 минути по-късно. Той навърза 4-ма защитници и с прекрасен удар с левия крак се разписа.

Началото на второто полувреме също беше тежко за "белия балет". Весга се разписа, след като при центриране защитата не се намеси добре, а същото важи и за Кико Касия, който се представи много слабо в мача и допусна два гол от два точни удара.

До края на мача Реал Мадрид диктуваше темпото в мача и в 59' Алваро Мората изравни след страхотно центриране на Данило. Почти до края на срещата обаче "кралете" не можеха да се разпишат, а пропуски направиха Мората, Хамес, Иско и Марсело. Дори Мариано, който се появи на мястото на Лукас, изпусна две положения.

В 90' обаче Иско отново блесна. Той получи топката на границата на наказателното поле от Марсело и без подготовка стреля точно между вратаря и гредата - 3:2 и Реал Мадрид се спаси от грешка в мач, в който победата беше задължителна.

Разликата с Барселона нарасна на 6 точки, но довечера каталунците играят с Реал Сосиедад и по всяка вероятност ще успеят да я скъсят на 3 - само седмица преди "Ел Класико".

Хихон остава с 22 точки и е на цели 5 от спасението, 6 кръга преди края.

 

blockquote class="twitter-video" data-lang="en">

Real Madrid 6 points clear thanks to Isco's last-minute winner pic.twitter.com/DghMkxKV91

— Sam (@samuelJayC) April 15, 2017

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички