Бразилската прокуратура повдигна обвинения на Неймар за укрити данъци и фалишификации


Бразилската прокуратура повдигна обвинения на Неймар за укрити данъци и фалишификации

924 0

Бразилската прокуратура повдигна обвинения на нападателя на Барселона и Бразилия Неймар за укриване на данъчни задължения и фалшификация на документи в продължение на седем години. Според прокуратурата, нарушенията са били извършени в периода от 2006 до 2013 г., когато Неймар подписа контракт с Барселона.

Освен на футболиста обвинения са повдигнати на неговия баща Неймар да Силва Сантос, бившия президент на Барселона Сандро Росел и настоящия ръководител на каталунския клуб Хосеп Мария Бартомеу.

В това време мадридският съд разглежда дело за измами при трансфера на Неймар от Сантос в Барселона. По официални данни трансферът на нападателя през 2013 г. е струвал на Барселона 57,1 млн. евро, от които 17,1 са били преведени на Сантос, а другите 40 млн. - на компанията на родителите на Неймар. Испанските прокурори повдигнаха обвинения на Барселона, Бартомеу и Росел за измами за повече от 13 млн. евро.

По-късно Бартомеу заяви, че с оглед на платените данъци трансферът на Неймар е достигнал 86,2 млн. евро. Днес суперзвездата на Барселона се яви в мадридския съд, за да даде показания по делото за финансови измами. След изслушването, което продължи около час и половина, Неймар си замина за Барселона. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички