Бивш треньор в Барселона страда от тежка и нелечима болест


Бивш треньор в Барселона страда от тежка и нелечима болест
Снимка: Getty Images/Guliver

1755 0

Бившият помощник на Луис Енрике в Барселона - Хуан Карлос Унсуе, е неизлечимо болен. 53-годишният треньор е бил начело на Селта и няколко други клубове. Според "Marca", той има амиотрофична латерална склероза, заболяване, за което все още не е открито лечение. Болните от тази болест могат да се надяват само на поддържаща терапия. С течение на времето заболяването води до парализа.

Като футболист Унсуе е бил вратар. Започва кариерата си в Осасуна, а след това преминава в Барселона, където е бил резерва на Андони Субисарета. По-късно той преминава в Севиля, за която записва 222 мача в Примера дивисион. Следва престой в Тенерифе и Овиедо, а кариерата му завършва в Осасуна през 2003 година.

Унсуе започва треньорската си кариера като наставник на вратарите в Барселона, първоначално при Франк Рийкард, а после и при Хосеп Гуардиола. През 2010 г. поема Нумансия, после за кратко се връща в Барселона, след което поема Расинг. Заради скандал с ръководството обаче той не записва нито един мач там и отива в Селта, за да помага на Луис Енрике.

Впоследствие испанецът помага на Енрике и в Барселона. С него каталунците спечелиха златен требъл през 2015 година. Имаше слухове, че Унсуе ще стане старши треньор на Барселона, но клубът избра да назначи Ернесто Валверде. Бившият вратар тогава пое Селта. За последно той работи в Жирона. А синът на коя бивша английска звезда страда от тежка болест вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички