Бивш съотборник на Лео Меси се контузи тежко, пропуска Копа Америка (ВИДЕО)


Бивш съотборник на Лео Меси се контузи тежко, пропуска Копа Америка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

775 0

Играчът на Барселона, който през настоящия сезон се подвизава в ПСВ Айндховен, Сержиньо Дест, е със скъсани кръстни връзки на коляното и най-вероятно ще може да играе футбол чак през календарната 2025-та. Това съобщи самият играч в Туитър:

"Ще се завърна по-силен!"

"Бях много изненадан, когато разбрах за новината. Не вярвах, че такова нещо може да ми се случи. Много е трудно, но ще го посрещна - ще стана по-силен и отново ще ви накарам да се гордеете с мен. Благодаря на всички за посланията и подкрепата!", написа Дест.

Въпреки, че става въпрос за външни кръстни връзки, което по принцип е по-малкият дявол, десният бек ще отстъства минимум 6-7 месеца от терените. Изненадващото е, че тежката контузия е получена по време на тренировка, а не на мач. 

Още: Феран Торес се разсърдил на Левандовски след обрата над Валенсия

Това със сигурност значи, че Дест пропуска предстоящата Копа Америка. Той е роден е израснал в Холандия, но баща му има американски корени и Сержиньо е национал на САЩ. Старши треньорът на "янките" Грег Берхалтер потвърди новината и каза, че това е голям удар и ще му е много трудно да замести Дест. Копа Америка стартира на 21-ви юни, а САЩ е в група с Уругвай, Панама и Боливия. 

Травмата значи и провален постоянен трансфер в ПСВ. Дест се представи много силно, а "филипсите" на практика са сигурен шампион на Холандия и възнамеряваха да активират заложената в договора му за наем откупна клауза, която бе в размер на само 10 млн евро. След тежката контузия обаче това няма как да се случи.

Бонусът на Роберт Левандовски - нож с две остриета за Барселона

Защо Реал, а не Барселона? Арда Гюлер е имал няколко причини да избере Мадрид

Националът на САЩ Сержиньо Дест не иска и да чуе за завръщане в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички