Битката за Мадрид идва в най-неподходящия за Реал момент


Битката за Мадрид идва в най-неподходящия за Реал момент
Снимка: Guliver/GettyImages

1936 0

Реал Мадрид се изправя на "Висенте Калдерон" срещу Атлетико през уикенда, а дербито идва в най-неподходящия момент за "белия балет". Защитата ще е подложена на сериозен тест заради липсата на Пепе, Кроос и Каземиро, а това автоматично означава, че в нападение Реал трябва да се представи така, както не го е правил срещу този съперник от години.

На ниво "Ла Лига" Реал Мадрид няма победа в дербито вече в 6 поредни двубоя, а последният успех дойде през 2013 година. Сега нещата изглеждат още по-зле с оглед формата, в която се намира най-вече Кристиано Роналдо.

Той винаги е бил основният голмайстор срещу този съперник, но формата му в местния шампионат е много слаба. Водещият реализатор на тима в първенството - Гарет Бейл, пък няма нито един гол в 5-те си мача, които е изиграл срещу Атлетико в Примера дивисион.

Така надеждата за голове се пада на Карим Бензема или Алваро Мората. Френският нападател бележи все по-трудно след появата на испанския национал, докато доскорошната звезда на Ювентус е реализатор №1 на "кралете" през сезона във всички турнири. Именно това може да остави Бензема на пейката в първото дерби за Реал през този сезон в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички