Без Меси и Иниеста Барселона потъна в Андалусия


Без Меси и Иниеста Барселона потъна в Андалусия

1428 0

Барселона капитулира в Андалусия без Лионел Меси и Андрес Иниеста, след като позагубилият форма тим на Севиля стигна до 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан".

Домакините вкараха набързо два гола чрез Кром-Дели (52) и Иборра (58), а Неймар от дузпа успя да намали до 2:1 16 минути преди края. Финалният натиск на шампионите обаче не даде резултат и те загубиха за втори път в тазгодишния шампионат.

Това оставя тима на 3-о място с 15 точки - на 1 от лидера Виляреал, който е с мач по-малко. Утре се играе и дербито Атлетико (Мадрид) - Реал Мадрид, като при победа на "белия балет" Барселона ще изхвърчи от тройката.

Това е и първа победа на Севиля срещу Барса от 2010 година насам (3:1 за Купата на Краля), както и първа от 2007 година насам в шампионата.

Първото опасно положение в мача беше пред вратата на завърналия се в титулярния състав Клаудио Браво. В 11' Кевин Гамейро излезе на отлична позиция и можеше да отбележи, но чилиецът успя да спаси.

Само три минути по-късно Луис Суарес беше напът да се разпише за пореден двубой, но ударът му бе изчистен от защитник в близост до голлинията.

До края на полувремето двата отбора размениха много опасни атаки, а малко преди заключителния съдийски сигнал за първата част Суарес разтресе горната греда на домакините - 0:0. 

Барселона изпусна мача от контрол в първите 15 минути от второто полувреме, когато допусна и два гола.

В 52' Кевин Гамейро нахлу в половината на Барселона по дясното крило и стигна до наказателното поле. Той пусна остър пас пред малкия пеналт, където играч на "рохибланкос" се размина с топката, но тя стигна до Кром-Дели, който с прецизен удар прониза Браво - 1:0.

Само 6 минути по-късно голмайсторът навърза двама защитници и центрира пред малкия пеналт. Там Гамейро се настрои и се опита да отиграе със задна ножица, но преди него с глава успя да играе Ибора, който удвои резултата в полза на Севиля - 2:0.

Все пак надежда за Барселона имаше, когато в 74' Неймар отбеляза от много спорна дузпа, свирена в полза на гостите. Следващите 15 минути се превърнаха в истинско изпитание за домакините, които понесоха сериозна офанзива от играчите на Луис Енрике, но с храбри действия в защита и ключови намеси на Бето Севиля се поздрави с ценния успех - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички