Бензема платил повече от седмична заплата в Реал по делото с Валбуена


Бензема платил повече от седмична заплата в Реал по делото с Валбуена
Снимка: Getty Images

2372 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е платил 230 000 евро по делото за изнудване, заведено от бившия му съотборник във френския национален отбор Матийо Валбуена, съобщава "L'Equipe". Това е повече от седмичната заплата на футболиста в испанския гранд, която е около 180 000 евро. 

Както е известно, през 2015 г. престъпници се сдобиха с интимно видео на Валбуена и опитаха да го изнудят да плати откуп за него. Разследването доказа, че Бензема е действал като посредник и е подтикнал съотборника си да плати исканата сума.

Съдът осъди френската звезда на една година условно и изплащане на 230 000 евро обезщетение. Според "L'Equipe" Валбуена ще получи 150 000 евро от сумата, а другите 80 000 са разноските по гражданския иск.

Добре известно е, че заради участието си в това престъпление Бензема дълго време не получаваше повиквателни за националния отбор на Франция. Той облече отново фланелката на "петлите" чак през лято 2021. Наскоро нападателят претърпя големи финансови загуби, след като домът му бе ограбен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички