Бензема и Навас спасиха Реал Мадрид срещу Гранада


Бензема и Навас спасиха Реал Мадрид срещу Гранада
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1266 0

Реал Мадрид записа минимална победа над Гранада с 1:0 в испанската Примера дивисион. „Белият балет“ не впечатли с изявите си, като основна заслуга за успеха имат Карим Бензема и Кейлор Навас. Бензема вкара единственото попадение за своя тим в срещата, докато стражът на няколко пъти се намеси решително и предотврати гол в своята врата. Гол на Гранада пък беше неправилно отменен заради засада.

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо също не блесна с играта си и поне на този етап не подобри рекорда на легендата на клуба Раул по брой голове за Кралския клуб.

Началните минути започнаха с натиск на Реал Мадрид, който обаче не даде резултат. В 20-тата минута Гранада прати топката в мрежата на домакините, но реферът отмени попадението заради засада, което предизвика много спорове. Малко след това Реал Мадрид можеше да се разпише, но Иско стреля встрани от целта. В 31-та минута Лука Модрид се оказа в много добра позиция, но вратарят на гостите се намеси и не позволи попадение в мрежата му.

Гранада имаше шанс да открие резултата в 39-тата минута, но Навас се намеси отлично и парира удара на Айзък Съксес. Две минути по-късно Иско отново пропусна, като този път нацели външната част на гредата. Първото полувреме завърши при резултат 0:0.

В 55-тата минута най-после резултатът беше открит. Точен бе Карим Бензема, който се разписа с глава след центриране на Иско, но при гола останаха съмнения за засада. Само три минути след това Гранада можеше да възстанови равенството, но Кейлор Навас отново спаси „белия балет“.

Няколко минути по-късно Кристиано Роналдо също пробва мерника си на два пъти, в опит да достигне рекорда на Раул, но не успя да се разпише.

В 80-тата минута имаше съмнения за дузпа в наказателното поле на гостите, но реферът остана безмълвен. В 84-тата минута влезлият като резерва Денис Черишев опита да направи добавка, но не може да прати топката в мрежата. В 87-та минута Роналдо имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но и този път не бе отсъдена дузпа. До края на срещата резултатът се запази.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички