Бенфика показа офертата на Атлетико за Феликс, тя е рекордна за мадридчани


Бенфика показа офертата на Атлетико за Феликс, тя е рекордна за мадридчани
Снимка: Getty Images/Gulliver

2138 0

Бенфика потвърди, че е получил предложение на стойност 126 млн. евро от Атлетико Мадрид за услугите на младия талант Жоао Феликс, съобщиха от португалския клуб в свое изявление. Ако се стигне до споразумение между двете страни, Феликс ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на мадридчани, след като миналата година „дюшекчиите“ привлякоха Тома Лемар от Монако за 60 млн. евро.

19-годишният Феликс отбеляза 15 гола и даде 9 асистенции за Бенфика през изминалия сезон, като евентуалният му трансфер в Мадрид може да се превърне в петия най-скъп в историята на футбола след Неймар, Килиан Мбапе, Филипе Коутиньо и Осман Дембеле. Той може да се превърне и във втория най-скъпопоструващ тийнейджър след преминаването на Мбапе от Монако в ПСЖ през 2018.

Феликс вкара хеттрик срещу Айнтрахт Франкфурт в Лига Европа през април, превръщайки се в най-младия футболист на Бенфика и най-младия португалски играч, реализирал три попадения в един мач в Европа. Бившият юноша на Порто направи своя дебют за националния отбор на Португалия в полуфинала срещу Швейцария в Лигата на нациите по-рано този месец.

А кой друг играч е сред големите цели на Атлетико - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички