Бенфика отрече за споразумение с Атлетико Мадрид за Диего Коща


Бенфика отрече за споразумение с Атлетико Мадрид за Диего Коща
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Бенфика отрече да е близо до подпис с бившия нападател на Атлетико Мадрид и Челси Диего Коща. Испанският вестник Mundo Deportivo излезе с информация в сряда, че играчът е постигнал принципна договорка, за да се присъедини към тима на Жорже Жезуш идния сезон. Въпреки това, португалският гранд отхвърли появилата се информация с клубно изявление в четвъртък.

„Бенфика отрича протичането на преговори по отношение привличането на нападателя Диего Коща. Клубът повтаря, че до края на сезона неговият фокус ще бъде насочен върху оставащите десет мача до края на кампанията и финала за Купата на страната“, се казва в съобщението.

Роденият в Бразилия испански национал бе с ключова роля за шампионския тим на „дюшекчиите“ през 2013-14, преди да се присъедини към Челси, където спечели на два пъти Висшата лига между 2014-2017. Той се завърна в испанската столица през януари 2018, след като отпадна от сметките на тогавашния мениджър на „сините“ Антонио Конте, вкарвайки два пъти при повторния си дебют.

Контузии го ограничиха до 43 старта в Ла Лига в последните три години, в които отбеляза 12 попадения, а шансовете му за изява бяха допълнително лимитирани от идванията на Жоао Феликс и Луис Суарес. Бенфика е трети в Примейра Лига, на 13 точки зад лидера Спортинг, и ще играе с Брага във финала за Купата на 23 май.

Междувременно се появиха информации, че Луис Суарес може да се завърне в Ливърпул (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички