Барселона зарадва Меси с победа за мач №600 (ВИДЕО)


Барселона зарадва Меси с победа за мач №600 (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4491 0

Лидерът в Примера дивисион Барселона постигна 10-та победа от началото на сезона, след като се наложи с 2:1 над Севиля в мач от 11-я кръг на "Камп Ноу".

Това бе мач №600 за супер звездата на каталунците Лионел Меси, а Пако Алкасер вкара два гола за победата. Гуидо Писаро вкара попадението за гостите. С победата Барса събира актив от 31 точки на върха в Ла Лига, а Севиля е на 5-та позиция с 19 пункта.

Още в 4' Лионел Меси можеше да ознаменува своя мач №600 за Барселона с гол, след като проби през центъра и премина в ляво, но ударът му бе спасен от Сориа. При последвалия корнер пък Серхио Бускетс не успя да се разпише от близко разстояние. При последвалата атака пък Луис Суарес бе изведен от дясно и опита атрактивен прехвърлящ удар, но стражът на Севиля улови кълбото.

В 14' гостите можеха да поведат в резултата, след като Умтити допусна Мюриел да му открадне топката пред наказателното поле, но последвалият удар на атакуващия футболист премина на сантиметри от целта.

В 23' защитата на Севиля допусна сериозна грешка, след като пас от половината на Барса прехвърли всички в бяло и падна на крака на Пако Алкасер, който направи допълнително докосване, а след това лесно преодоля Сориа, за да открие резултата.

До края на първата част играчите на Едуардо Берицо опитаха да хванат защитата на домакините неподготвена и да изравнят, но без успех.

С подновяването на играта гостите опитаха да изравнят резултата след добра атака от дясно, пренесла се в средата на терена, но ударът на Мюриел премина над вратата.

След точно час игра на "Камп Ноу" гостите стигнаха до изравнително попадение. При центриране от корнер Пизаро бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава изравни - 1:1.

Само 3' по-късно Жерар Пике можеше да върне преднината на своя тим, след като изненадващо стреля от разстояние. Ударът му обаче срещна напречната греда и излезе в аут.

Все пак каталунците стигнаха до втори гол, който падна в 64'. Иван Ракитич напредна от дясно и центрира остро, като Алкасер отново бе най-съобразителен и върна аванса на своя тим.

Преди мача

Отборът на Барселона продължава с блестящото си представяне в Ла Лига и все още няма загуба след 10 изиграни мача. Момчетата на Ернесто Валверде са еднолични лидери с 28 точки, а във "врата им диша" е Валенсия с 27 пункта. 

Днешният съперник на каталунците е Севиля. Момчетата на Едуардо Берицо стартираха силно сезона, но в последните си 5 мача записаха три поражения и се сринаха в таблицата, където вече са 5-ти с 19 точки.

Състави:

Барселона: Тер Щеген, Алба, Бускетс, Иниеста, Меси, Пако, Пике, Ракитич, Семедо, Суарес, Умтити

Севиля: Сориа, Банега, Корхиа, Ескудеро, Кяер, Ленгле, Мюриел, Навас, Нзонзи, Пизаро, Сарабия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички