Барселона загря за ПСЖ и Ел Класико с ценен успех над Кадис (ВИДЕО)


Барселона загря за ПСЖ и Ел Класико с ценен успех над Кадис (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1680 0

Барселона взе ценна победа като гост на Кадис с 1:0 и продължава да гони Реал Мадрид. "Блаугранас" вече имат 70 точки, с 8 по-малко от "белия балет", но и с предстоящо Ел Класико следващия уикенд. Това е и последният шанс някой да попречи на Реал да грабне титлата в Ла Лига, след като третият Жирона вече изостава на цели 13 точки от върха.

Кадис пък продължава борбата си за оцеляване - южняците са 18-ти с 25 точки.

Жоао Феликс отбеляза своят пети гол в шест мача срещу Кадис - любимият му опонент, що се отнася до турнирите на територията на Испания.

Каталунците бяха с подчертано резервен състав заради предстоящия изключително важен мач-реванш за Шампионска лига срещу ПСЖ. Освен това Алехандро Балде и Гави са контузени, а Левандовски и Кансело са с натрупани картони. 

Страхотна задна ножица!

Въпреки ниското си класиране, Кадис имат солидна защита и шансовете пред Барселона не бяха много. "Жълтата подводница" дори можеше да поведе в 22-та минута - Тер-Щеген последователно спаси много опасни удари на Ернандес и Хуанми. Барселона бързо се окопити и изстрел на младия Ектор Форт с мъка бе избит в корнер от Конан Ледесма.

Барселона успя да победи Кадис

Още: Шедьовър приближи Реал Мадрид до 36-ата титла (ВИДЕО)

В 37-та минута каталунците успяха да отбележат скъпоценния гол. Защитник на Кадис изби топката след корнер, но тя попадна на пътя на Жоао Феликс, който с прекрасна задна ножица матира Ледесма.

Втората част започна с отменен гол на Хуанми заради тлъста засада. Кадис постепенно се отвори, търсейки изравняване, което даде възможност за опасни атаки на Барселона. В 61-та минута удар на Феликс премина на косъм от страничната греда, а десетина минути след това Ламин Ямал нацели рамката на вратата. 

В 79-та минута домакините имаха най-добрата си възможност за гол през втората част - Самасеку отправи топовен удар от границата на наказателното поле, но Тер-Щеген внимаваше и отрази в ъглов удар.

Цената на Ламин Ямал скочи със 134 милиона евро само за шест месеца

СНИМКИ: Барселона излиза срещу Реал в специални екипи, посветени на секси певица

Журналист остана без работа заради скандалния коментар към Ламин Ямал по време на ПСЖ - Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички