Барселона влиза в трансферна битка с Юнайтед за белгийска звезда


Барселона влиза в трансферна битка с Юнайтед за белгийска звезда
Снимка: Guliver/GettyImages

2253 0

Отборът на Барселона ще се конкурира с тима на Манчестър Юнайтед за подписа на Тоби Алдервейрелд през януарския трансферен прозорец, твърди Mirror. Според информацията, шампионите на Ла Лига са се отправили към белгийския защитник заради проблемите си в отбрана и невъзможността да привлекат бранителя на Аякс Матиас де Лигт през зимата.

Настоящият договор на Алдервейрелд изтича през 2019 година, въпреки че Тотнъм имат опцията да удължат престоя на белгиеца на ,,Уембли“ с още 12 месеца. Въпреки това, според информациите, клубът ще разгледа евентуални оферти за своя футболист.

Възпитаниците на Ернесто Валверде имат явни проблеми в защита през новия сезон. Томас Вермаелен е аут за шест седмици след контузия на подколянното сухожилие. Самуел Умтити също е в лазарета на каталунците с травма на коляното и все още не се знае кога точно ще се завърне в игра. Единствените двама здрави централни бранители са Жерард Пике и Клеман Ленгле. Французинът пристигна през лятото от Севиля и бе изгонен с директен червен картон при равенството у дома на ,,Ноу Камп“ с Жирона, докато моментната форма на Пике е незадоволителна и испанецът бе виновник за някои от допуснатите голове във вратата на Барселона от началото на новата кампания в Ла Лига.

12 ГОДИНИ ЗАТВОР ГРОЗИ ИГРАЧ НА БАРСЕЛОНА

Манчестър Юнайтед също има интерес към белгиеца и ще бъде конкурент на Барса за подписа му. Според Daily Star мениджърът на ,,червените дяволи“ Жозе Моуриньо е в спешно търсене на централен защитник заради непостоянството в отбрана на Виктор Линдельоф, Ерик Баи, Крис Смолинг и Фил Джоунс и ще се опита да включи в сделката за Алдервейрелд Баи като разменна монета. Белгийският национал се завърна в титулярния състав на Маурисио Почетино през новия сезон, след като през миналата кампания дълго време страдаше от контузии. Слуховете за неговото бъдеще обаче продължават с пълна сила и е твърде вероятно съвсем скоро той да поеме в друга посока. Тотнъм гостува на Уест Хем в лондонско дерби в събота следобед в търсене на трети пореден успех във Висшата лига.

Наскоро мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори за престоя си в Барселона. Ето какво сподели испанският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички