Барселона съвсем окуця в защита след нова травма в тима


Барселона съвсем окуця в защита след нова травма в тима
Снимка: Getty Images/Guliver

1323 0

Барселона има сериозни проблеми в отбранителната линия. След като по-рано контузия получи Самюел Умтити, то аут е и Томас Вермален. Той ще отсъства за месец от терените, след като стана ясно, че е разкъсал мускул на прасеца, обявиха от Барселона. Така каталунците разполагат в момента само с двама централни защитници - Жерард Пике и Клеман Лангле.

Белгиецът бе заменен при вчерашната победа над Леванте с (5:0), която възстанови преднината на каталунците от три точки на върха в Ла Лига. Вермален от години има проблеми с контузиите и рядко остава здрав за дълго време. През този сезон той има общо шест двубоя за Барса във всички турнири.

"Тестовете извършени върху защитника показват, че той е разкъсал мускул в десния прасец и ще отсъства около четири седмици", гласи официалното съобщение от клуба. Така Ернесто Валверде разполага вече само с двама здрави централни защитници в лицето на Жерар Пике и Клеман Ленгле, след като Самюел Умтити все още лекува травма на коляното.

Днес Барселона научи своя съперник за осминафиналите на Шампионска лига. Каталунците се разминаха с най-тежките съперници в жребия и ще се изправят срещу френския Олимпик Лион. Първият двубой е на 19.02 във Франция, а реваншът е на 13 март на "Камп Ноу". Всички 1/8-финални двойки пък може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички