Барселона със зрелищен обрат срещу Ейбар за утеха на феновете (ВИДЕО)


Барселона със зрелищен обрат срещу Ейбар за утеха на феновете (ВИДЕО)

2511 0

Барселона обърна Ейбар с 4:2 в последния си мач за сезона в Примера дивисион. Домакините на изостанаха с два гола на Такаши Инуи в 7' и 61', но автогол на Давид Жунка в 63' и попадения на Луис Суарес и Лионел Меси от дузпа  и още един в 90' донесоха обрата на каталунците. Аржентинецът пропиля дузпа в 70' при 1:2.

Този успех обаче бе само утешителен за феновете на домакините, защото Реал Мадрид не допусна никаква драма и победи Малага с 2:0. Така остана на първата позиция и е новият шампион на Испания. 

Противно на очакванията, че Барселона ще отбележи задължителен ранен гол в срещата, то това сториха гостите от Ейбар. В 7' Капа центрира в наказателното поле и намери Такаши Инуй , който бе оставен напълно непокрит, овладя топката и я изстреля в горния ляв ъгъл, правейки резултата 0:1.

 

Барселона веднага опита да върне попадението, но Луис Суарес проби добре с топка в крака, но ударът му от ръба на наказателното поле се размина с малко от лявата греда. В 14' пък уругваецът прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено поради засада. Тимът на Луис Енрике постепенно започна настиск, но опитите им бяха пресечени от играчи на гостите. 

В 34' Йоел реагира блестящо и отказа Луис Суарес , който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към долния ляв ъгъл.

В 56' Лионел Меси можеше да изравни резултати, но пропусна шанса си. Аржентинецът получи много добър пас, но ударът му отблизо премина встрани от лявата греда.

В 61' Инуй прониза вратата на каталунците за втори път. Той отигра хладнокръвно с перфектен изстрел, поразил горния ляв ъгъл, отбивайки се от гредата.

 

В рамките на малко повече от 10 минути каталунците сътвориха пълен обрат. Тласък затова даде и автогол на Давид Жунка в 63', който върна домакините в мача. В 70' голямата звезда на тима Лионел Меси изпусна огромна възможност, като пропиля дузпа. Той я изпълни дузпата под напречната греда , но това не беше достатъчно да преодолее Йоел, който спаси.

 

Въпреки това 4 минути по-късно Луис Суарес изравни за 2:2.В 76' Барселона получи и втора дузпа, при която вече Меси не сгреши и обърна резултата. При нарушението Капа получи втори жълт картон и остави Ейбар с човек по-малко. В 90' Лионел Меси оформи крайното 4:2, което обаче не помогна по никакъв начин в битката за титлата в Примера.

Преди мача

Треньорът на Барселона Луис Енрике е наясно, че дори победа над Ейбар няма да е достатъчна за защита на титлата. Реал Мадрид гостува на Малага и дори успех ще донесе първи трофей на "Кралския клуб" в първенството от 2012 година насам.

Загуба на Реал ще отвори вратата на Барселона към трети пореден триумф в Ла Лига и общо 25-ти в историята. “На това ниво разликата между успеха и провала е много малка. Ние сме концентрирани около нашия мач, който може да е решаващ.

Централният защитник на каталунците Жерар Пике пропуска срещата, тъй като все още не се е възстановил напълно от стомашния вирус, който преди седмица го изпрати в болница. През последните дни, той тренираше с групата, но явно Енрике е решил да го остави извън групата за днешния двубой. Испанският специалист не може да разчита и на Жереми Матийо, Хавиер Масчерано, Рафиня и Алеиш Видал, които страдат от контузии.

Каталунците излизат за задължителна победа на “Камп Ноу” срещу Ейбар от 21:00 часа. Както е известно, шампионът в испанското първенство ще стане ясен тази вечер, като Барса се надява Реал Мадрид да загуби гостуването си на Малага.

Съставите:

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Юмтити, Марлон, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Неймар, Суарес

Ейбар: Йоел, Капа, Лежюн, Арбийя, Жунка, Пеня, Дани Гарсия, Ескаланте, Инуи, Енрик, Кике

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички