Барселона стартира акция за преподписването на Роналд Араухо


Барселона стартира акция за преподписването на Роналд Араухо
Снимка: Getty Images

10074 0

Ръководството на Барселона е стартирало акция по преподписването на един от ключовите футболисти в състава през последните години. Става въпрос за наследника на Жерар Пике в центъра на отбраната - Роналд Араухо. 

В рамките на няколко години уругваецът се издигна до званието "трети капитан" в европейския колос след Марк-Андре тер Стеген и Серхи Роберто. Междувременно натрупа 138 двубоя, в които се отчете с 8 гола и 3 асистенции. Така каталунците повярваха, че разполагат с най-добрия централен защитник в световния футбол и сега приоритет е задържането му в състава. 

Вариантите пред бранителя

В момента Араухо разполага с контракт до средата на 2026-а година, след като се присъедини към отбора през 2020-а и след по-малко от година и половина преподписа за първи път. 

Сега от Mundo Deportivo анонсират, че каталуцните вече са влезли в контакт с представител на футболиста. Двете страни ще се срещнат през следващата седмица. Евентуалното преподписване е много важно за Барселона, тъй като Байерн Мюнхен вече няколко месеца напира за привличането на футболиста. 

Араухо е трети капитан сред каталунците

Баварците предлагат 12 милиона евро заплата на Араухо и 80 милиона евро трансферна сума, за която на "Камп Ноу" не могат да повярват. Дори завишените финансови условия обаче не могат да съблазнят каталунците и те ще опитат да задържат звездата си за по-дълъг период от време. Следете всички трансфери през 2024 г. със SportLive.bg!

Още: След фурора този сезон: Два гранда пожелаха Мичел от Жирона за треньор

От надеждата до разочарованието с Меси: Истината защо Агуеро не взе №10 в Барселона

Хави Мартинес посочи детайлно защо не върви играта на Левандовски в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички