Барселона спря похода на Хетафе към Шампионска лига


Барселона спря похода на Хетафе към Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1495 0

Разочаровалият през седмицата тим на Барселона поднесе неприятна загуба на засилилия се към Шампионска лига тим на Хетафе. Въпреки че не игра на пълни обороти, селекцията на Ернесто Валверде спечели с 2:0 срещу тима от мадридските предградия и го изхвърли от топ 4, кръг преди края на Ла Лига.

Малко преди края на първото полувреме Лео Меси центрира в наказателното поле, където Пике с глава засече, но вратарят спаси. Отбитата топка обаче достигна до Видал, който стреля през няколко футболисти и съумя да реализира.

През второто полувреме гостите натиснаха, доколкото им е възможно това, но не съумяха да намеря очертанията на вратата в случаите, в които имаха добри положения. Амбициите им бяха прекършени от Лео Меси, който след страхотно двойно подаване с Роберто, се озова сам срещу вратаря и реализира.

В същото време Валенсия нанесе поражение с 3:1 на Алавес, а трите точки пратиха "прилепите" в топ 4. В момента те имат 58 точки - толкова, колкото и Хетафе, но в преките двубои Валенсия записа победа и равен и поради тази причина се намира в зона "Шампионска лига".

В последния кръг Валенсия гостува на току-що спасилия се от изпадане Валядолид, а Хетафе приема друг тим, който беше в борбата за оцеляване - Виляреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички