Барселона ще "спасява" сезона срещу Реал Мадрид в Ел Класико - трудна задача, но има и лъч надежда


Барселона ще "спасява" сезона срещу Реал Мадрид в Ел Класико - трудна задача, но има и лъч надежда
Снимка: Getty Images

1027 0

Барселона и Реал Мадрид ще изиграят последното Ел Класико за сезона, като отново залогът е голям и за двата отбора. "Белия балет" води с 8 точки и се надява с двубоя на "Сантяго Бернабеу" да сложи край на всички съмнения кой ще е шампион. Каталунците от своя страна пък не са загубили вяра и ще търсят намаляване до 5 точки и завръщане в надпреварата, за да защитят титлата си.

Двата тима имаха различни по емоционалност дни през тази седмица. Отборът на Карло Анчелоти отстрани Манчестър Сити и е на полуфинал в Шампионска лига, докато Барса е аут след крах срещу ПСЖ.

Отборът на Шави Ернандес имаше големи надежди поне да стигне до финала на Шампионска лига този сезон, особено след като победи Пари Сен Жермен с 3:2 в Париж. Въпреки това, капитулация в Каталуния доведе до разочароващо отпадане.

Още: Шави вярва, че с победа над Реал Мадрид - Барселона може да стане шампион, а той да остане треньор

Това означава, че шансовете на Барселона да спечели трофей този сезон са невероятно малки. Ла Лига е единственото останало състезание за тях и в момента, както вече стана ясно, те изостават с осем точки от Реал Мадрид в битката за титлата. А до края на сезона остават да се изиграят 7 мача.

Барселона ще търси първа победа за сезона срещу Реал Мадрид

Барселона няма победа срещу Реал Мадрид този сезон

Ел Класико обещава да бъде фантастично зрелище дори за неутралните зрители, като грандовете в Ла Лига ще се изправят един срещу друг за трети път през този сезон.  В предишните два случая Реал Мадрид излезе победител: 2:1 на Олимпийския стадион през октомври и 4:1 във финала за Суперкупата на Испания през януари. Барселона се стреми към първата си победа за сезона срещу големия си съперник и се нуждае от нея. В противен случай битката за титлата в Ла Лига почти ще приключи.

Отлична форма за Барса в Ла Лига последните месеци, но Реал поддържа дистанция от старта

Още: Потвърдено: Ключов играч за Реал Мадрид е на линия за Ел Класико, Анчелоти определи незаменимия в отбора

Отборът на Шави Ернандес беше в много добра форма през последните три месеца. Поражението от ПСЖ във вторник беше първото им поражение от 14 мача във всички състезания, а в Ла Лига те остават непобедени в последните си 10 мача, като спечелиха осем от тях. Най-големият им тест обаче ще дойде в неделя.

Реал Мадрид е загубил само два пъти от 45 мача през целия сезон (и двата пъти от Атлетико Мадрид). В допълнение към това "Лос Бланкос" са непобедени на Бернабеу този сезон, така че Барселона ще трябва да прекрати тази серия, ако иска да намали разликата в битката за титлата. Това не е невъзможно, като се има предвид, че приключиха подобна серия, направена от Атлети, побеждавайки ги с 3:0 на "Метрополитано" миналия месец.

Няма да е пресилено да се каже, че по-голямата част от натиска за това Ел Класико е върху Барселона, тъй като трябва да спечели задължително, докато Реал Мадрид може да си позволи равенство. Няма съмнение, че нещо по-малко от три точки би сложило край на сезона им с няколко седмици преди официалния му край.

Още: "Тайното" оръжие на Реал Мадрид, което Анчелоти ще използва в сблъсъците срещу Байерн Мюнхен

Бивша звезда на Реал Мадрид: Ел Класико не е популярен заради Барселона

Капитанът на Реал Мадрид напуска, близо е до бивш отбор на Жозе Моуриньо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички