Барселона ще има шестима на една позиция, Шави вече е избрал с кого да се раздели


Барселона ще има шестима на една позиция, Шави вече е избрал с кого да се раздели
Снимка: Getty Images

7207 0

В края на 2023 година се появи информация, че Барселона ще преподпише с Чади Риад през лятото. Мароканският младеж се присъедини към Реал Бетис в началото на сезона със сделка под наем с опция за закупуване. Каталунците обаче вече обявиха намерението си да задействат клаузата за обратно откупуване, която я има в договора също.

Шестима играчи на една позиция в Барселона

Ериксен е много стабилен в защита, но Шави си има други любимци

Това означава, че Шави Ернандес ще има Роналд Араухо, Жул Кунде, Андреас Кристенсен, Иниго Мартинес и Риад като централни защитници през следващия сезон, докато Ерик Гарсия също се очаква да се върне в клуба след престоя си под наем в Жирона. Шестима играчи от първия отбор със сигурност ще са твърде много, така че се очакват изходящи трансфери.

Според "Sport", Барселона обмисля продажбата на Кристенсен през лятото. Датчанинът показа добро представяне, откакто пристигна от Челси през 2022 г., но се затрудни да бъде редовен титуляр през този сезон, особено след пристигането на Иниго Мартинес. Кристенсен може би е най-постоянният централен защитник на Барселона през последните 18 месеца, но е ясно, че Шави цени повече Араухо и Кунде, допълва каталунското издание, но наставникът категорично отказва да коментира финансовото състояние на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички