Барселона се завърна начело след победа в Мадрид


Барселона се завърна начело след победа в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

4356 0

Барселона отговори на предизвикателството на Валенсия и се завърна начело на Примера дивисион. Тимът на Луис Енрике победи с 2:0 като гост Райо Валекано и събра 19 точки. След седем кръга нито един тим в Испания не е успявал да отбележи гол във вратата на каталунците.

След 35 равностойни минути Барселона си реши мача набързо. Поредният миг гениалност на Лионел Меси спомогна нулевото равенство да бъде разчупено. Той се възполва от една изритана от Жерар Пике топка и прехвърли вратаря на домакините. Само минута по-късно Неймар също се прояви и много технично вкара втория гол в мача след пас на Мунир. В края на полувремето Ел Хадади пропусна да направи резултата класически.

В 60-ата минута крилата на "пчеличките" бяха подрязани след червен картон на Хорхе Морсийо, а Акино също бе изгонен в последната минута и Райо завърши мача с 9 души. Лео Баптищао пропусна на няколко пъти да вкара поне почетен гол за столичани.

Клаудио Браво подобри рекорда за най-много минути "суха" мрежа в историята, а Лионел Меси е само на два гола от това да се превърне в най-резултатния играч в историята на Примера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички