Барселона се развилня на "Камп Ноу", вкара петица на Лас Палмас (ВИДЕО)


Барселона се развилня на "Камп Ноу", вкара петица на Лас Палмас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2477 0

Барселона победи категорично Лас Палмас с 5:0  в двубой от 18-ия кръг на Примера Дивисион.

Два гола на Луис Суарес и по един на Лионел Меси, Арда Туран и Алейш Видал показаха, че каталунците не са се отказали от битката за първото място в Примера. Барселона временно се доближи на две точки от Реал Мадрид, но той има два мача по-малко.

Още в 4' вратата на гостите бе застрашена, заради нарушение на Меса. Барселона получи правото да изпълни далечен пряк свободен удар, но Меси прати топката над вратата. В 52' Меси удвои преднината от непосредствена близост.   

В 14' Гомеш центрира в наказателното поле, където Суарес прати топката в долния десен ъгъл - 1:0.  

10 минути по-късно отново Гомеш напредна в наказателното поле, за да достигне до топката и нанесе удар по трева по посока на десния ъгъл. Хави Варас внимаваше и го отрази с добро спасяване. В 32' Бускетс намери Гомеш, но той не успя да намери целта, топката мина до лявата греда.

В края на първата част Меси имаше няколко добри възможности да удвои преднината на Барса.

Първо от свободния удар на около 24 метра, Меси насочи топката към горния десен ъгъл, но вратарят направи добро спасяване и отрази опита му. В 45' аржентинецът направи пробив към противиковата му врата, но това не доведе до нищо опасно, тъй като удатър бе прекалено слаб.

Домакините бързо убиха интригата в срещата, след като в началните минути на втората част отбелязаха 3 гола.

5 минути след това Луис Суарес имаше огромно свободно пространство и стигна до наказателното поле, от където със страхотен удар прати топката в десния ъгъл.

В 59' отново уругваецът отправи много точен и мощен удар, който за малко не влезе в мрежата. Вратарят изби, а топката се озова в Туран, който отбеляза за 4:0.

10 минути преди края на редовното време Алекс Видал беше изведен от Пако Пако и демонстрира хладнокръвие в наказателното поле, пращайки топката за гръмкото 5:0.

Съставите:

Треньорът на Барселона Луис Енрике взе решение да завърти част от състава си за предстоящото домакинство от Ла Лига срещу Лас Палмас. Лучо остави извън групата за поредния мач от първенството двама от основните си играчи - Жерард Пике и Сержи Роберто, както и третия вратар Жорди Масип и привлечения през лятото полузащитник Денис Суарес, който засега не успява да убеди с изявите си.

Неймар пък е оставен на резервната скамейка. 

Барселона: Тер Стеген, Масчерано, Алба, Юмтити, Видал, Бускетс, Туран, Алкантара, Гомеш, Меси, Суарес

Лас Палмас: Верас, Маседо, Гомес, Гарсия, Лемос, Лопеш, Боатенг, Зар, Виера, Меса, Домингес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички