Барселона се подигра жестоко с Рома


Барселона се подигра жестоко с Рома

1431 0

Барселона продължи абсолютната си наказателна акция. След като през уикенда възпитаниците на Луис Енрике разбиха Реал Мадрид с 4:0 на "Сантяго Бернабеу", днес те изпепелиха Рома с 6:1 на собствения си "Камп Ноу" в мач от Шампионска лига.

Лионел Меси се завърна в титулярния състав, вкара 2 гола и се отчете с асистенция. Луис Суарес записа същия актив, а по един гол отбелязаха защитниците Пике и Адриано. Неймар записа впечатляващ мач, но пропусна дузпа и не успя да запише името си сред голмайсторите. Джеко реализира почетното попадение с последния съдийски сигнал.

С победата Барселона се установи трайно на първото място и с актив от 13 точки. Рома и Леверкузен са с по 5 пункта, докато БАТЕ също има шанс за класиране, тъй като е с 4 точки.

В последни кръг Байер приема Барселона, докато тимът от Борисов ще пътува до Рим.

Каталунците почнаха ударно от самото начало и в първите 10 минути изпуснаха 3 страхотни ситуации за гол. Играчите на Луис Енрике дори успяха да отбележат, но попадението на Суарес беше отменено заради съмнителна засада.

Все пак в 16' тоталната доминация на Барселона даде резултат. Дани Алвеш беше изведен отлично зад отбраната на Рома и пусна пас на празна врата за Луис Суарес - 1:0.

Това "отпуши" домакините, като още 2 минути по-късно падна втори гол, който беше повече от впечатляващ. Триото Меси - Неймар - Суарес разигра по невероятен начин пред наказателното поле, като уругваецът с прехвърлящ пас изведе Меси и Лео реализира безпроблемно при първия си мач като титуляр след дълго отсъствие от контузия - 2:0.

Последва канонада от пропуски на играчите на Луис Енрике, докато за цяло първо полувреме единствено Един Джеко можеше да се разпише за Рома, но ударът му с глава излезе в аут.

В 44' пък резултатът набъбна до 3:0. Поредното разиграване в наказателното поле на Рома завърши с рикошет, който прати топката на крака на Суарес. Без подготовка уругваецът засече от воле и реши всичко в срещата.

Второто полувреме беше също толкова добро за Барселона, колкото и първото. След няколко по-остри атаки на Рома домакините издебнаха своя шанс на контраатака. Меси беше изведен в наказателното поле и поднесе топката на Пике, който в 56' отбеляза на празна врата.

Само 4 минути по-късно Неймар овладя топката фамозно на левия фланг, проби до наказателното и пробва центриране. Топката стигна до Меси, чийто първи удар бе отбит от вратаря, но при добавката аржентинецът не сбърка - 5:0.

До края Барселона имаше шанс да бие и с повече, но вкара само 1 гол. При изпълнение на дузпа Неймар подходи несериозно, но Адриано догони топката и реализира.

Джеко пък пропусна дузпа за Рома в последните минути, но все пак реализира с глава в последната секунда на добавеното време - 6:1 в полза на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички