Барселона се подготви за Арсенал с шеметно представяне на "Камп Ноу"


Барселона се подготви за Арсенал с шеметно представяне на "Камп Ноу"

1018 0

Барселона се погрижи да уплаши максимално Арсенал преди реванша между двата отбора в Шампионска лига през следващата седмица. Каталунците смачкаха Хетафе като домакин днес и спечелиха с 6:0 срещу столичния клуб, увеличавайки аванса си на върха в класирането на Примера дивисион.

"Блаугранас" буквално прегазиха своя съперник, като резултатът можеше да бъде двуцифрен, ако не бяха няколкото големи пропуска на Меси, Неймар и Мунир, а освен това "Ла Пулга" пропусна и дузпа в началните минути на срещата.

Старши-треньорът на домакините Луис Енрике дори даде почивка на трима от своите асове - Луис Суарес, Иван Ракитич и Даниел Алвеш, като нито един от тримата не се появи на терена днес. Освен това половин час преди края на срещата от игра бяха извадени Андрес Иниеста и Жерар Пике, за да съберат сили за предстоящия двубой с Арсенал.

Самият двубой се разви изцяло пред вратата на Хетафе, а още в 8' Родригес си отбеляза нещастен автогол, който отприщи пълната атакуваща мощ на Барселона.

В 11' Меси пропусна дузпа, но само 8 минути по-късно асистира на Мунир за 2:0. В 32' Неймар отново след пас на аржентинския ас направи разликата 3 гола, а 5 минути преди края на полувремето Ла Пулга сам реализира за 4:0.

Вихреното темпо на Барселона продължи и в първите 15 минути на второто полувреме. Меси направи хеттрик от асистенции в 51', подавайки на Неймар за 5:0, а в 57' и Арда Туран намери място сред голмайсторите - 6:0.

Оттам насетне каталунците се "кротнаха", като поуспокоиха темпото и спестиха доста сили преди мача с Арсенал. Барселона е абсолютен фаворит в двубоя, като има 2 гола аванс от първата среща в Лондон.

Що се отнася до Примера дивисион, то каталунците имат 11 точки аванс пред втория Атлетико (Мадрид), който играе срещу Депортиво (Ла Коруня).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички