Барселона се измъчи, за да запази дистанцията от Реал


Барселона се измъчи, за да запази дистанцията от Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Барселона постигна трудна победа над Селта Виго в 29-ия кръг на Примера дивисион, с което удържа преднината си на върха с 4 точки. Каталунците се наложиха с 1:0 с гол на Жереми Матийо, като домакините от Селта завършиха двубоя с човек по-малко.

През първата част Селта игра със самочувствие и създаде немалко грижи на своя съперник с атаките си. В 31-ата минута те имаха претенции за дузпа, но реферът не посочи бялата точка. Осем минути по-късно Фабиан Ореляна все пак вкара топката в мрежата на Браво, но голът бе отменен заради засада. Селта се отчете и с пропуск, след като Ларивей бе останал сам в наказателното поле на каталунците, но прати топката в аут.

След подновяването и гол на Барселона не бе зачетен заради засада. Негов автор бе Неймар.

Каталунците демонстрираха по-концентрирана игра през втората част и наложиха контрол. Два пропуска обаче - на Меси и на Дани Алвеш, задържаха нулите на таблото. Тогава, в 74-ата минута, Жереми Матийо взе нещата в свои ръце. Бранителят с глава прати топката под горната греда на Алварес, след като бе заел удобна позиция при центриране на Шави от пряк свободен удар - 1:0.

Селта остана с човек по-малко в 88-ата минута на мача, след като Фабиан Ореляна откъсна парче от тревното покритие на терена и замери с него Бускетс. Съдията му вдигна директен червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички