Барселона с обрат на Севиля и решаваща крачка към титлата


Барселона с обрат на Севиля и решаваща крачка към титлата

1081 0

Барселона не позволи разликата с Атлетико (Мадрид) да бъде съкратена и след страхотен обрат и 2:1 над Севиля се бетонира на първото място в Примера дивисион.

Рано-рано на "Камп Ноу" възпитаниците на Луис Енрике изостанаха в резултата, след като още в 20' Витоло се възползва от отлично извеждащо подаване отляво на Тремулинас и на полу-празна врата съумя да отбележи за 0:1.

Агресивната игра на андалусците обаче не впечатли особено Барселона, която натисна в следващите минути. Положенията за отбора бяха малко, но тогава дойде моментът на Лео Меси. Той вкара прекрасен пряк свободен удар за 1:1 до края на полувремето, а в началото на второто Барселона си осигури и трите точки.

В 48' Луис Суарес блесна с поредната си асистенция, а Жерар Пике с точен удар успя да вкара за 2:1, правейки обрата на своите пълен - 2:1.

Барселона бе пълен господар на терена след инкасирането на гола и можеше да зарадва феновете си с далеч по-изразителен успех, ако не бяха пропуските на атомното трио в предни позиции.

Така каталунците събраха 66 точки в класирането и възстановиха ванса си от 8 пред втория Атлетико (Мадрид), като в същото време дръпнаха с 12 пункта на вечния враг Реал Мадрид. „Белия балет“ отстъпи с 0:1 на „дюшекчиите“ в събота в голямото дерби на кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички