Барселона с находчива оферта към Роналд Куман, ако остане


Барселона с находчива оферта към Роналд Куман, ако остане
Снимка: Guliver/GettyImages

5765 0

Роналд Куман може да остане треньор на Барселона и за следващия сезон. Шансовете това да се случи нарастват с всеки ден, пише вестник "Спорт". Ако нидерландецът остане на поста си, клубът ще иска да се договори с него за нов договор с променени условия.

Ръководството на каталунския гранд иска да предложи на специалиста намаляване на заплатата и увеличение на бонусите за победи в различните турнири. По аналогичен начин клубът сега подписва нови договори с част от играчите, като така цели да бъде намалена тежестта върху фонда за заплати.

Ако Куман се съгласи на предложението, в замяна ръководството ще предвиди евентуално удължаване на контракта му, но при постигане на определени резултати. Барселона иска да подобри имиджа на треньора и ако той остане в клуба, новият договор ще бъде демонстрация на управленска подкрепа към него.

Двете страни обсъждат и новия спортен проект на клуба. Куман е дал съгласието си за възможните трансфери и списъка с играчи, които могат да бъдат продадени. Въпреки всичко това президентът Жоан Лапорта продължава да проучва евентуални нови кандидати за треньор на тима. Ето как коментира темата Лапорта в последните часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички