Барселона с безпроблемна победа срещу Атлетик (Билбао)


Барселона с безпроблемна победа срещу Атлетик (Билбао)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1547 0

Барселона постигна победа с 3:0 над гостуващия Атлетик Билбао в среща от 21-ия кръг на Примера Дивисион. Пако Алкасер, Лионел Меси и Алейш Видал се разписаха за каталунците, а голямата звезда на тима Меси бе заменен през втората част, което показа, че отборът пести сили за реванша с Атлетико.

В 18-ата минута Неймар направи пробив отляво и асистира на Алкасерм който засече топката с глава за 1:0. Атлетик продължи да действа уверено и да търси изравнително попадение.

 В 24-ата минута Микел Сан Хосе пропусна голяма възможност. Той овладя топката след добър пас по земя, но изстралът му бе прекалено неточен и полетя високо над вратата. 5 минути след положенито Раул Гарсия отне топката и стреля ниско от около 22 метра. Марк-Андре тер Щеген обаче отрази опита му.

Противно на показаното на терена, домакините стигнаха до второ попадение в края на полувремето. В 40-ата минута Меси отбеляза от пряк свободен удар. Аржентинецът направи опит за центриране на първа греда, Раул Гарсия замахна и заблуди Ираисос, а вратарят не се справи с топката и я допусна в мрежата - 2:0. 

Втората част Барселона играеше по-освободено и не допусна толкова възможности пред вратата си. 

В 64-ата Сержи Роберто смени Меси. Луис Енрике предпочете да спести сили на суперзвездата, макар че Ла Пулга не изглеждаше доволен при смяната. В 67-ата Видал сложи точка на спора. Видал завърши красивия си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички