Барселона разсипа Селта, Меси сам се лиши от юбилеен гол


Барселона разсипа Селта, Меси сам се лиши от юбилеен гол

1050 0

Барселона разгроми Селта с 6:1 в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Хеттрик в срещата оформи Луис Суарес, като единият от головете му падна в интересна ситуация. Лео Меси трябваше да изпълни дузпа, след която можеше да запише юбилейно попадение номер 300 в Примера дивисион. Той обаче чукна към Суарес, който реализира гола.

Именно Меси откри резултата в 28-ата минута. Аржентинецът се разписа след майсторско изпълнение на пряк свободен удар. Това бе попадение номер 299 за него в Ла Лига.

Селта, която разплака каталунците през първия полусезон, не се предаде и успя да изравни. След нарушение на Жорди Алба, бившият тим на Луис Енрике изпълни дузпа, реализирана от Гудети.

15 минути след подновяването на играта Барселона поведе пак - Меси асистира на Суарес за 2:1. Уругваецът оформи дубъл в 75-ата минута, завършвайки триходова комбинация със съотборниците си в атака Меси и Неймар.

Четвъртият гол бе ситуацията, в която Меси се лиши от попадение номер 300, а до края успяха да се разпишат и Ракитич и Неймар. Суарес асистира и на двамата.

В класирането Барселона е лидер с 57 точки, с 3 повече от Атлетико (Мадрид) и с мач по-малко. Селта е на осма позиция с 35 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички